Vonny Cornelia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Vonny Cornellya Permatasari
Vonny cornelia 053.jpg
Vonny Cornelia
Pratélan latar wuri
Saka Indonésia Bogor, Jawa Barat, Indonésia
Génre Pop
Pakaryan Model, Penyanyi, Pemain sinétron, Pemain filem
Mangsa akarya 1997-2000 (anggota grup vokal Bening)
1998–sekarang (aktris)
Labèl Musica Studios (1997-2000)

Vonny Cornellya Permatasari dikenal kanthi jeneng Vonny Cornelia (lair ing Bogor, Jawa Barat, 14 Agustus 1979; umur 39 taun).[1] Vonny Cornellya iku salah sijiné bintang sinétron lan juru main filem Indonesia.[1] Vonny biyèn dikenal dadi salah sijiné anggota grup vokal Bening.[1] Vonny miwiti karire dadi modhél kanthi mèlu pamilihan Cover Girl majalah Mode taun 1992.[1] Nalika taun 1997, bareng karo kancané kang cacahé telu ya iku Dewi Murniaty, Ditasiani Oktovie, Vera Soedibyo, Vonny nggabung ing kalompok vokal Bening.[1] Golongan iki dibimbing karo Yovie Widianto, Dody Is, lan Carlo Saba saka Kahitna, Bening nggawé album kang sepisanan nalika taun 1997.[1] Album iki temané Ada Cinta.[1] Sawisé iku Bening nggawé single Apa Yang Kau Rasakan nalika taun 1998.[1] Nalika taun 2000, Bening nggawé album kang judhulé Romantis.[1] Ing album iki ana lagu kang dadi andelané ya iku Salam Semata.[1] Kabéh album Bening digawé karo Musica Studios.[1] Sawisé iku anggota Bening milih nduwéni karir dhéwé-dhéwé.[1] Vonny uga wiwit sibuk ing sinétron saéngga milih metu saka Bening.[1] Sinetron kang tau dibintangi Vonny ya iku Biarkan Orang Bicara, Kemuning, Dewi Fortuna, Tunjuk Satu Bintang, Ali & Sevira, Sang Pecinta, Satu Cincin Dua Cinta, lan Waktu Terus Berjalan.[1] Vonny iku anak kang wuragil saka sadulur kang cacahé lima.[1] Vonny uga tau main ing filem layar lebar kang judhulé Antara Aku, Piano, dan Puisimu nalika taun 2005.[1] Vonny uga tau dadi finalis calon bintang Lux taun 2000.[1] Vonny uga tau nyanyi kanggo mbiyantu kurban bencana alam.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 30 Agustus 2011)
  2. http://hot.detik.com/readfoto/2009/11/11/123405/1239638/431/1/vonny-cornelia-nyanyi-lagi(dipunundhuh tanggal 30 September 2011)