Uverworld

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
UVERworld
SakaPrefektur Shiga, Jepang
Génrerock, J-pop, pop, emo
Mangsa akarya2005–sekarang
Labèlgr8! Records (SMR)
Sana jaringanhttp://www.uverworld.com/
AnggotaTakuya
Katsuya
Akira
Nobuto
Shintarou
Tilas anggotaRyōhei (vokal)
Seika (saksofon)
? (trompet)

UVERworld (ウーバーワールド?) inggih punika grup rock Jepang asal Prefektur Shiga. Asma band punika asalipun saking usulan gitaris Akira ingkang ngusulaken tembung uver dipuntambah world; uver asalipun saking campuran tembung über (basa Jerman) lan over (basa Inggris). Miturut mereka, teges Uverworld inggih punika ngelampai donya gadahanipun piyambak. Klub penggemar mereka namanipun Neo SOUND Crew, lan maskot mereka namanipun Uverchan.

Anggota[besut | besut sumber]

  • Takuya (TAKUYA∞?) (vokal, programming, kang ngréka lagu, penulis lirik)
Tanggal lair: 21 Dhésèmber 1979
  • Katsuya (克哉?) (gitar, vokal latar)
Tanggal lair: 22 Fèbruari 1980
  • Akira (?) (gitar)
Tanggal lair: 8 Maret 1984
  • Nobuto (信人?) (gitar bass)
Tanggal lair: 14 Fèbruari 1980
  • Shintarou (真太郎?) (drum)
Tanggal lair: 5 November 1983

Karier[besut | besut sumber]

Era indie[besut | besut sumber]

Punika mbentuk grup ingkang namanipun sound極road ({{{2}}}?) (dipunwaos: Sangoku Road) ing wulan Juni 2000. Ing wanci punika, Sangoku Road kapérang saking 8 anggota. Sanèsipun vokalis kaliipun namanipun Ryōhei, punika gadhah peniup saksofon ingkang namanipun Seika, lan seorang peniup trompet.