Uigwe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Catatan dan ilustrasi Cheoyongmu di Uigwe, 1795.

Uigwe utawa Panduan Upacara (의궤;儀軌) ya iku teks sajarah kang nulisake lan ngilustrasekake pirang-pirang prosès upacara kenagaraan lan prastawa wigati ing mangsa Dinasti Joseon (1392-1910), Koréa.[1] Catatan iki duwé manfaat ya iku minangka panduan nalika nganakake upacara-upacara kawinan, panguburan, pista, instruksi ngadegaké yasan pura lan kuburan, pirang-pirang kegiyatan kulawarga karajan lan nganakake pratawa-prastawa liyané.[1] Cathetan iki nulisake deskripsi kanthi pepak nenani daptar-daptar wong kang tumut ing sawijining acara, cacah, posisi lan tanggung jawab, piranti kang digunakaké lan biaya kang dibutuhake.[1] Teks-teks iki disuguhake kanthi ilustrasi kang ana wernane kang nggambarake sawijining prastawa lan acara.[1] Uigwe duwé 3.430 volume kang akèh-akèhé disimpan ing Universitas Nasional Seoul lan 296 volume ana ing Museum Nasional Perancis ing Paris.[1] Kaping 296 buku mau disita nalika tentara Perancis nyerang Pulo Ganghwa ya iku panggonan yasa Oegyujanggak utawa pabukon pura.[1] Amarga biji sejarahe kang dhuwur, Uigwe didaftarake minangka ''Warisan Memori Dunia'' UNESCO ing taun 2007.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Uigwe, the Royal Protocols of the Joseon Dynasty, visitkorea. Diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.
  2. ^ Uigwe:The Royal Protocols of the Joseon Dynasty, unesco. Diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.

Cithakan:Warisan Memori Dunia Koréa Kidul