Ilustrasi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Ilustrasi wong maca karya Jessie Willcox Smith.

Ilustrasi ya iku kasiling karya seni kang digawé saka tulisan kanthi cara drawing utawi nggambar, lukisan, karikatur, fotografi, utawa teknik seni rupa liyané kang awujud gambar. Ilustrasi uga kagolong gambar kang nduwèni mupangat kanggo menehi panjelasan utawa katerangan maksud lan tumuju sacara visual. Ilustrasi uga bisa didadekake sarana pandukung ing carita lan ngisi panggonan kang kosong ing majalah, koran lan tabloid kang tumuju kanggo nerangake tulisan supaya gamblang lan cetha.

Mupangat[besut | besut sumber]

Mupangat khusus ilustrasi antarané ya iku :

  • Menehi bayangan ing sajroning tema utawa konsep kang ana ing carita.
  • Menehi bayangan utawa piranti-piranti digunakake ing tulisan ilmiah.
  • Menehi bayangan lan tata krama makarya.
  • Critakake carita kanthi alurkan seksama.
  • Menehi lelucon tartamtu kanggo ngurangi rasa bosen.
  • Bisa nerangake konsep utawa gagasan.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Ilustrasi ing Wikimedia Commons.
Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Ilustrasi ing KamusWiki.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ilustrasi&oldid=1050646"