Ilustrasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ilustrasi wong maca karya Jessie Willcox Smith.

Ilustrasi ya iku kasiling karya seni kang digawé saka tulisan kanthi cara drawing utawi nggambar, lukisan, karikatur, fotografi, utawa tèhnik seni rupa liyané kang awujud gambar. Ilustrasi uga kagolong gambar kang duwé mupangat kanggo mènèhi panjelasan utawa katerangan maksud lan tumuju sacara visual. Ilustrasi uga bisa didadekake sarana pandukung ing carita lan ngisi panggonan kang kosong ing kalawarta, koran lan tabloid kang tumuju kanggo nerangake tulisan supaya gamblang lan cetha.

Mupangat[besut | besut sumber]

Mupangat mirunggan ilustrasi antarané ya iku :

  • Menehi bayangan ing sajeroning tema utawa konsep kang ana ing carita.
  • Menehi bayangan utawa piranti-piranti digunakaké ing tulisan ilmiah.
  • Menehi bayangan lan tata krama makarya.
  • Critakake carita kanthi alurkan seksama.
  • Menehi lelucon tartamtu kanggo ngurangi rasa bosen.
  • Bisa nerangake konsep utawa gagasan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Ilustrasi ing KamusWiki.