Ilustrasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ilustrasi wong maca karya Jessie Willcox Smith.

Ilustrasi yaiku kasiling karya seni kang digawé saka tulisan kanthi cara drawing utawi nggambar, lukisan, karikatur, fotografi, utawa teknik seni rupa liyané kang awujud gambar. Ilustrasi uga kagolong gambar kang ndhuweni mupangat kanggo menehi panjelasan utawa katerangan maksud lan tumuju sacara visual. Ilustrasi uga bisa didadekake sarana pandukung ing cerita lan ngisi panggonan kang kosong ing majalah, koran lan tabloid kang tumuju kanggo nerangake tulisan supaya gamblang lan cetha.

Mupangat[sunting | sunting sumber]

Mupangat khusus ilustrasi antarané yaiku :

  • Menehi bayangan ing sajroning tema utawa konsep kang ana ing crita.
  • Menehi bayangan utawa piranti-piranti digunakake ing tulisan ilmiah.
  • Menehi bayangan lan tata krama makarya.
  • Critakake cerita kanthi alurkan seksama.
  • Menehi lelucon tartamtu kanggo ngurangi rasa bosen.
  • Bisa nerangake konsep utawa gagasan.


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Ilustrasi ing Wikimedia Commons.
Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Ilustrasi ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ilustrasi&oldid=837274"