Karikatur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Karikatur disandingkan dengan orang yang digambarkannya.

Karikatur ya iku gambar kang nampilake wujud kang memper (konkret) kanthi cara njunjung ndhuwur utawa ngapik-apik ing ciri kang ana ing objek.[1] Kata karikatur asal usulé saka kata Italia caricarekang nti muat utawa ngapik-apik.[2][3] Karikatur uga digambarake kanggo mancing utawa nimbulake gegoyona utawa lelucon ugamengkana ana karikatur kang ngambarake kakerasan. Karikatur uga bisa minangka misuwurake watak kang dinduwèni manungsa kang digambar utawa didadèkaké (objek) Golongané piyantun kang digambar karikatur ya iku wong-wong kang misuwur utawa politisi lanartis.[4] Orang yang membuat karikatur disebut sebagai karikaturis.

</ref>

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Suprana, J. (2009), Naskah-Naskah Kompas Jaya Suprana, Jakarta: Elex Media Komputindo, kk. 14–15  (lihat Ing Panelusuran Buku Google)
  2. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng petra
  3. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng petersen
  4. ^ Hosack, K. (2011), Apa Itu Seni? Lukisan dan Kartun, diterjemahkan olèh S. N. Abdul Rahman, Kuala Lumpur: Institut Terjemahan Nagara Malaysia, k. 19  (lihat Ing Panelusuran Buku Google)

Pranala njaba[besut | besut sumber]