Karikatur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Karikatur disandingkan dengan orang yang digambarkannya.

Karikatur ya iku gambar kang nampilake wujud kang memper (konkret) kanthi cara njunjung ndhuwur utawa ngapik-apik ing ciri kang ana ing objek.[1] Kata karikatur asal usulé saka kata Italia caricarekang nti muat utawa ngapik-apik.[2][3] Karikatur uga digambarake kanggo mancing utawa nimbulake gegoyona utawa lelucon ugamengkana ana karikatur kang ngambarake kakerasan. Karikatur uga bisa digunakake kanggo misuwurake watak kang dinduwèni manungsa kang digambar utawa didadekake (objek) Golongané piyantun kang digambar karikatur ya iku wong-wong kang misuwur utawa politisi lanartis.[4] Orang yang membuat karikatur disebut sebagai karikaturis.

</ref>

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Suprana, J. (2009), Naskah-Naskah Kompas Jaya Suprana, Jakarta: Elex Media Komputindo, kk. 14–15  (lihat Ing Panelusuran Buku Google)
  2. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng petra
  3. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng petersen
  4. ^ Hosack, K. (2011), Apa Itu Seni? Lukisan dan Kartun, diterjemahkan oleh S. N. Abdul Rahman, Kuala Blethok: Institut Terjemahan Nagara Malaysia, k. 19  (lihat Ing Panelusuran Buku Google)

Pranala luar[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karikatur&oldid=1062696"