Karikatur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Karikatur disandingkan dengan orang yang digambarkannya.

Karikatur ya iku gambar kang nampilake wujud kang memper (konkret) kanthi cara njunjung ndhuwur utawa ngapik-apik ing ciri kang ana ing objek.[1] Kata karikatur asal usulé saka kata Italia caricarekang nti muat utawa ngapik-apik.[2][3] Karikatur uga digambarake kanggo mancing utawa nimbulake gegoyona utawa lelucon ugamengkana ana karikatur kang ngambarake kakerasan. Karikatur uga bisa digunakake kanggo misuwurake watak kang dinduwèni manungsa kang digambar utawa didadekake (objek) Golongané piyantun kang digambar karikatur ya iku wong-wong kang misuwur utawa politisi lanartis.[4] Orang yang membuat karikatur disebut sebagai karikaturis.

</ref>

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]

  1. ^ Suprana, J. (2009), written at Jakarta, Naskah-Naskah Kompas Jaya Suprana, Elex Media Komputindo (lihat Ing Panelusuran Buku Google)
  2. ^ Cacad panyuplik: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng petra
  3. ^ Cacad panyuplik: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng petersen
  4. ^ Hosack, K. (2011), written at Kuala Blethok, Apa Itu Seni? Lukisan dan Kartun, Institut Terjemahan Nagara Malaysia (lihat Ing Panelusuran Buku Google)

Pranala luar[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karikatur&oldid=1010314"