UNetbootin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
UNetbootin
UNetbootin di Ubuntu
UNetbootin di Ubuntu
Perancang Geza Kovacs
Versi rilis terbaru release 282 / Sèptèmber 16, 2008; 9 taun kapungkur (2008-09-16)
Basa pamrograman C++ (with Qt4)
Sistem operasi Windows, Linux
Status pengembangan Berukuran 2.9 M
Jenis Linux installer
Lisènsi GNU General Public License
Situs web unetbootin.sourceforge.net

UNetbootin (Universal Netboot Installer) inggih punika prangkat kanggé ndamèl sistem Live USB. Perangkat ingkang cross-platform punika (saged dipunginaakèn ing pinten-pinten sistem operasi) saged ndamèl pinten-pinten macèm prangkat sistem (system utilities) utawi meng-install pinten-pinten distro Linux utawi sistem operasi sanès meski tanpa CD.

Ciri[besut | besut sumber]

USB Install Mode[besut | besut sumber]

Instalasi punika ndamèl USB flash drive lan USB Hard Disk Drive dados bootable; utawi, kaliyan tèmbung sansè, ndamèl Live USB.

Hard Drive Install Mode[besut | besut sumber]

Instalasi punika dipunlampahi kaliyan nglampahi jaringan (network installation) utawi "frugal install" boten ngginakaken CD, sami kaliyan cara makarya Win32-Loader.

Ciri kas UNetbootin inggih punika dukunganipun atas pinten-pinten distro Linux, portabilitas, kabetahan kanggé muat kernel, initial ramdisk lan disk image (kalebet ISO image) ingkang dipuntemtuaken sadèrèngipun, lan dukunganipun atas Windows lan Linux.[1] Boten kados ta Wubi, lan sami kaliyan Win32-Loader, manawi ing-instal ing hard disk, UNetbootin ing-instal ing sebuah partisi, boten disk image, pramila saged ndamel dual-boot antawis Linux lan Windows.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Geza Kovacs (tuxcantfly). "Install Ubuntu Without a CD". Ubuntu. Dijupuk 2007-10-10. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]