Tteokbokki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tteokbokki
Hangul떡볶이
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaTteokbokki
McCune–ReischauerTtŏkpokki

Tteokbokki ya iku panganan Koréa kalebu tteok kang digawé saka glepung beras banjur dimasak nganggo bumbu gochujang kang rasané pedhes lan legi. Tteok kang dianggo wujudé lonjong. Panganan iki olah-olahan tradhisional kang akèh didol ning Pojangmacha.

Kawitané, panganan iki asalé saka Masakan Kedhaton Dinasti Joseon kang dijenengi gungjung tteokbokki. Ing jaman iku, olah olahané wujud huintteok, diolah nganggo kecap asin, iwak sapi, bagogari, cambahe kacang ijo, protoseli, jamur shiitake, wortel, lan bawang bombay. Rasané béda saka tteokbokki bumbu lombok kaya kang kawentar saiki. Saliyané iku, tteok kang biyasa dianggo dumadi saka 5 warna kang nglambangaké nagara Koréa: Abang, kuning, putih, Ireng, lan biru.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Wewengkon Sindang-dong ing Seoul kawentar dadi papan kulinèr tteokbokki. Sabubaré Perang Koréa, kios cilik ana ing Sindang-dong kalebu kios kang ngwiwiti adol tteokbokki nganggo bumbu lombok. Tekan saiki, ing laladan Sindang-dong akèh wong ngedegaké kios tteokbokki.

Werna[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Yoon, Sook-ja.