Thesaloniki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lambang Peta
Lambang Thessaloniki dalam bendera Lokasi Thessaloniki di Yunani
Data dhasar
Periferia (Provinsi): Makedonia Tengah
Wewengkon: 17,8 km²
Penduduk: 363.987 jiwa (809.457 jiwa di daerah metropolitan)
Pelat nomer kendaraan bermotor: N
Situs web resmi: www.thessalonikicity.gr
Pulitik
Walikota: Vassilios Papageorgopoulos

Thessaloniki utawa Tesalonika[1] (Yunani: Θεσσαλονίκη, Turki: Selânik, Slavia: Solun (Солун), Aromania: Săruna, Ladino: Selanik), iku sawijining kutha sing dumunung ing Yunani pérangan lor. Sing ndunungi gunggung 363.987 jiwa (2001).

Putra kutha[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Jeneng Tesalonika iku jeneng sing dianggo sajeroning pertalan Alkitab basa Indonesia

Pranala njaba[besut | besut sumber]