The Interpreter

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. The Interpreter ya iku film Amérikah Sarékat sing digawe taun 2005, disutradarani Sydney Pollack. Para juru paraga sing main ing filem iki ya iku Nicole Kidman, Sean Penn, lan Chaterine Keener. The Interpreter nyritakaké bab sawijiné juru basa sing tuhu seneng tumrap gaweané, nanging tanpa sengaja krungu pawicaran anané rancana matèni présidhèn.[1][2][3][4][5]

Ringkesan[besut | besut sumber]

Silvia Broome (Nicole Kidman) tuhu nyenengi gawéané minangka juru basa ing Perserikatan Bangsa-Bangsa (PBB), New York, Amérikah Sarékat. Metu saka negarané dhèwèkan, Silvia ngarep-arep bisa ngowahi nasib negarané lumantar diplomasi lan basa. Silvia nyambut gawé minangka juru basa suku Ku, basané wong Matobo. Ing kéné, dadi juru basa ora sadrema ngalihaké basa manca, nanging kudu bisa mangertèni lan ngaturaké basa liya kanthi rikat. Perlu anané panjumbuhan kontèks tumrap basa asli marang basa sing katuju. Untung waé, Silvia katurunan saka suku Ku sing ndadèkaké ora patia kangèlan.

Silvia Broome tanpa sengaja krungu anané rancana matèni présidhèn Matobo, Edmund Zumanie, sing arep rawuh ing kantor Perserikatan Bangsa Bangsa, ing New York. Awit saka kadadéan ora sengaja ngrungokaké pawicaran anané rancana matèni présidhèn, pungkasané dhèwèké didadèkaké inceran, jalaran bisa agawé gagalé rancana kuwi. Rumangsa kaancam, Broome ngirim layang maya marang kancané, Felippe, saperlu mesthèkaké kaanan seduluré ing Matobo. Silvia uga ngomong bab prakara iki marang PBB. Sabanjuré PBB ngirim telik sandhi saperlu nylametaké nyawané. Nanging, Tobin Keller (Sean Penn) sing ditugasi malah cubriya yèn kabèh laporan kuwi digawé-gawé, awit saka latar wuriné Silvia ana sambung-raketé karo samubarang ngenani tlatah kuwi. Keller nganggep Silvia duwé niyat nggolèk kawigatèn lan péngin nggagalaké karawuhané Zuwanie. Silvia sansaya kapojok nalika ana sawijiné foto sing ngatonaké dhèwèké lagi ing orasi. Keller mesthèkaké yèn Silvia kuwi mungsuhé Zuwanie saéngga bisa nggagalaké tekané ing New York.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Indosiar: Indosiar: The Interpreter, diakses 10 Juli 2015
  2. Kapan Lagi: Kapan Lagi: The Interpreter, ahli bahasa dan agen rahasia berpadu gagalkan pembunuhan, diakses 10 Juli 2015
  3. News BBC: Diplomat's movie hopes dashed, diakses 10 Juli 2015
  4. News BBC: "Zimbabwe accuses CIA of film plot", diakses 10 Juli 2015
  5. Herald: Herald: The Herald, Zimbabwe, diakses 10 Juli 2015

Pranala njaba[besut | besut sumber]