Nicole Kidman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nicole Kidman
NicoleKidmanNov09.jpg
Nicole Kidman nalika November 2009
Lair Nicole Mary Kidman
Pakaryan Aktris, Penyanyi, Model
Taun aktif 1983–saiki
Bojo Tom Cruise (1990-2001)
Keith Urban (2006-sekarang)
Anak Issabella 15, Connor 13 (sakloroné diadopsi), lan Sunday Rose

Nicole Mary Kidman, AC (lair ing Honolulu, Hawaii, Amerika Serikat, 20 Juni 1967; umur 49 taun) dheweké aktris pemenang Academy Award, lan salah sijiné aktris Hollywood, Los Angeles, Hollywood kang dadi pamimpin ora namung iku, dheweké uga bisa nembang, dheweké anduwèni 2 kawarganagaraan, ya iku Amerika Serikat lan Australia, dheweké ya iku aktris pemenang Academy Award, lan salah sijiné aktris Hollywood kang mimpin, Artis sekaligus penyanyi iki nduwèni 2 kewarganagaraan ya iku Amerika Serikat lan Australia .[1] Wanita dhuwuré nganti 189 cm kasebut garwané penyanyi country Keith Urban kang dinikahi nalika tanggal 25 Juni 2006, sak durungé Nicole sempet nikah karo aktor Tom Cruise, banjur cerai tanggal 25 Mei 1998.[1]

Taun 2011, Nicole Kidman karo Keith Urban nambah Momongan, Aktris peraih Oscar Nicole Kidman lan bojoné penyanyi country Keith Urban, ngumumké yèn wong loro mau duwéni anak wadon kang dilahirké lewat ibu pengganti.[2] Nicole ngungkapke bayi kang anduwèni nama Faith Margaret ya iku sijining anugerah kang gedhé kanggoné.[2] Faith Margaret Kidman Urban dilahirké nalika tanggal 28 Desember 2010 ing Nashville lan putri biologis pasangan mau, ibu penggantiné ya iku wong wadom kang nyediakaké rahimé kanggo digunakaké dadi pembuahan anak saka orang tua biologis.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-film kang tau dibintai déning Nicole Mary Kidman [1]:

  • 1983 BMX BANDITS
  • 1983 BUSH CHRISTMAS
  • 1983 FIVE MILE CREEK
  • 1983 SKIN DEEP
  • 1983 CHASE THROUGH THE NIGHT
  • 1984 MATTHEW AND SON
  • 1984 THE WACKY WORLD OF WILLS & BURKE
  • 1984 A COUNTRY PRACTICE
  • 1985 ARCHER'S ADVENTURE
  • 1985 WINNERS
  • 1986 WINDRIDER
  • 1987 WATCH THE SHADOWS DANCE
  • 1987 THE BIT PART
  • 1987 ROOM TO MOVE
  • 1987 AN AUSTRALIAN IN ROME
  • 1987 VIETNAM
  • 1988 EMERALD CITY
  • 1989 DEAD CALM
  • 1989 BANGKOK HILTON
  • 1990 DAYS OF THUNDER
  • 1991 FLIRTING
  • 1991 BILLY BATHGATE
  • 1992 FAR AND AWAY
  • 1993 MALICE
  • 1993 MY LIFE
  • 1995 TO DIE FOR
  • 1995 BATMAN FOREVER
  • 1996 THE PORTRAIT OF A LADY
  • 1996 SHINE
  • 1996 THE LEADING MAN
  • 1997 THE PEACEMAKER
  • 1998 PRACTICAL MAGIC
  • 1999 EYES WIDE SHUT
  • 2001 MOULIN ROUGE!
  • 2001 THE OTHERS
  • 2001 BIRTHDAY GIRL
  • 2002 PANIC ROOM
  • 2002 THE HOURS
  • 2003 DOGVILLE
  • 2003 THE HUMAN STAIN
  • 2003 COLD MOUNTAIN
  • 2004 THE STEPFORD WIVES
  • 2004 BIRTH
  • 2005 THE INTERPRETER
  • 2005 BEWITCHED
  • 2006 FUR
  • 2006 HAPPY FEET
  • 2007 THE INVASION
  • 2007 MARGOT AT THE WEDDING
  • 2007 THE GOLDEN COMPASS
  • 2008 AUSTRALIA
  • 2009 NINE
  • 2010 RABBIT HOLE
  • 2011 JUST GO WITH IT
  • 2011 TRESPASS
  • 2011 MONTE CARLO
  • 2012 HEMINGWAY & GELLHORN

Diskografi[besut | besut sumber]

Single[besut | besut sumber]

Single déning Nicole[1]:

  • Come What May
  • One Day I'll Fly Away
  • Sparkling Diamonds
  • Hindi Sad Diamonds
  • Somethin' Stupid
  • Kiss / Heartbreak Hotèl

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)Nicole Mary Kidman dipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. ^ a b c (id)Berita Nicole Mary Kidman dipununduh tanggal 20 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nicole_Kidman&oldid=1099999"