Chaterine Keener

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Catherine Keener
Elephant Song 01 (15208604456) (2).jpg
Keener at the Toronto International Film Festival, September 2014
LairCatherine Ann Keener
(1959-03-23) Maret 23, 1959 (umur 60)
Miami, Florida, U.S.
Alma materWheaton College (1983)[1]
PakaryanActress
Taun aktif1986–present
BojoDermot Mulroney (1990–2007)
Anak1
DulurElizabeth Keener (sister)

Catherine Ann Keener (lair ing Miami, Florida, 23 Maret 1959; umur 60 taun) ya iku paraga filem saka Amérikah Sarékat. Dhèwèké wis kaping pindho nampa nominasi ing pangaji Academy Award lumantar kategori Paraga Pandhukung Apik Dhéwé, nalika maragakaké minangka Maxine Lund ing filem Being John Malkovich (1999) lan Harper Lee ing filem Capote (2005). Keener uga naté dadi juru paraga ing filem Into the Wild (2007) lan Synecdoche, New York (2008).[2][3][4]

Latar wuri[besut | besut sumber]

Catherine Ann Keener lair ing Miami, Florida, Amérikah Sarékat, tanggal 23 Maret 1959. Dhèwèké saka kulawarga nggilut Katulik Roma lan uga ngangsu kawruh ing pawiyatan Katulik. Keener nerusaké sekolah ing Monsignor Edward Pace High School.[5][6][7] Keener dadi juru paraga pambiyantu minangka Letnan Cricket Sideris ing sandiwara seri tlevisi sesirah Ohara, carita detektif Asia-Amérikah. Serial iki disiarké antarané sasi Januari 1987 nganti sasi Mèi 1988. Kaping pisan terjun ing jagaté filem ya iku nalika didhapuk dadi juru paraga ing filem About Last Night (1986). Keener ketemu calon bojoné, paraga Dermot Mulroney ing taun 1987 nalika gawé filem Survival Quest (1989).[8][9][10]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Catherine Keener '83 receives Oscar nomination for Capote role", News release, Wheaton College, February 8, 2006
  2. "Birth Records Search". birthdatabase.com. 
  3. Friedman, Nick (December 24, 2013). "“MY MUSE”: DIRECTORS & ACTORS WHO KEEP WORKING TOGETHER—PART I". Dijupuk 4 November 2014. 
  4. "Catherine Keener". ethnicelebs.com. 
  5. "'Catherine Keener'". Yahoo! Movies. Dijupuk 2010-05-20. 
  6. "'Catherine Keener: America’s muse captures British director of Genova'". The Times. 2008-10-04. Dijupuk 2010-05-20. 
  7. Simon, David (May 4, 2015). "A Maryland Film Festival panel slated". DavidSimon.com. Dijupuk 15 May 2015. 
  8. "Dermot Mulroney Files for Divorce from Catherine Keener". People.com. June 11, 2007. 
  9. "Catherine Keener, Dermot Mulroney Divorce Finalized". Extra (TV program). October 31, 2007. Dijupuk October 23, 2013. 
  10. "Divorce papers" (PDF). Los Angeles County Superior Court (Extra). October 30, 2007. Dijupuk October 23, 2013.