Tembung garba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Tembung Garba)

Tembung garba ya iku tembung kang asline seka tembung loro (2) utawa luwih kang dadi wujud anyar.

Umpamane:

  • ana + ing ---> anèng
  • siti + inggil ---> sitinggil
  • nara + indra ---> narendra
  • prapta + ing ---> prapteng
  • tumuju + ing ---> tumujweng
  • maha + resi ---> maharsi
  • parama + iswari ---> prameswari


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembung_garba&oldid=966903"