Teki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Teki
Nutgrass Cyperus rotundus02.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Monocots
Unranked: Commelinids
Ordho: Poales
Famili: Cyperaceae
Génus: Cyperus
Spésies: C. rotundus
Jeneng binomial
Cyperus rotundus
L.

Teki utawa Cyperus rotundus kalebu ama pertanian kang biyasa tinemu ing tegalan, galengan sawah lan uga laladan garingan liya. Nalikane wong nyebut "teki", racaké kang dimaksud ya iku jinis iki, sanajan akèh jinis seduluré Cyperus liya kang saemper, kaya ta tiké ( Cyperus edulis).

Umbi teki

Sanajan disebut suket utawa (Poaceae), nanging madeg golongan dhéwé ya iku teki-tekian (Cyperaceae).

Teki bisa urip ing samubarang panggon, dadi ama lan angèl dibesem. Teki nduwéi umbi ana sajeroning lemah, lan golor sajeroning lemah nganti 30 cm sahengga ora mempan pacul. TEki bisa tuwuh apik nalika cukup banyu, nanging tahan manawa kakehan banyu utawa kurang banyu.