Teki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Teki
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Monocots
(unranked): Commelinids
Ordo: Poales
Kulawarga: Cyperaceae
Marga: Cyperus
Jinis: C. rotundus
Jeneng binomial
Cyperus rotundus
L.

Teki utawa Cyperus rotundus kalebu ama pertanian kang biasa tinemu ing tegalan, galengan sawah lan uga laladan garingan liya. Nalikane wong nyebut "teki", biasane kang dimaksud ya iku jinis iki, senajan akeh jinis sedulure Cyperus liya kang saemper, kayata tiké ( Cyperus edulis).

Umbi teki

Senajan disebut suket utawa (Poaceae), nanging madeg golongan dewe ya iku teki-tekian (Cyperaceae).

Teki bisa urip ing samubarang panggon, dadi ama lan angel dibesem. Teki nduwéi umbi ana sajeroning lemah, lan golor sajeroning lemah nganti 30 cm sahengga ora mempan pacul. TEki bisa tuwuh apik nalika cukup banyu, nanging tahan manawa kakehan banyu utawa kurang banyu.Cithakan:Tumbuhan-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teki&oldid=1017410"