Teki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Teki
Nutgrass Cyperus rotundus02.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Monocots
Unranked: Commelinids
Ordho: Poales
Famili: Cyperaceae
Génus: Cyperus
Spésies: C. rotundus
Jeneng binomial
Cyperus rotundus
L.

Teki utawa Cyperus rotundus kalebu ama pertanian kang biasa tinemu ing tegalan, galengan sawah lan uga laladan garingan liya. Nalikane wong nyebut "teki", biasane kang dimaksud ya iku jinis iki, senajan akèh jinis sedulure Cyperus liya kang saemper, kayata tiké ( Cyperus edulis).

Umbi teki

Senajan disebut suket utawa (Poaceae), nanging madeg golongan dhéwé ya iku teki-tekian (Cyperaceae).

Teki bisa urip ing samubarang panggon, dadi ama lan angel dibesem. Teki nduwéi umbi ana sajeroning lemah, lan golor sajeroning lemah nganti 30 cm sahengga ora mempan pacul. TEki bisa tuwuh apik nalika cukup banyu, nanging tahan manawa kakehan banyu utawa kurang banyu.