T.R.I.A.D

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
T.R.I.A.D
T.R.I.A.D
The Rock
Latar wuri
Lair Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Rock-alternatif
Swing-Jazz
Taun aktif 2007-sapunika
Parusahan rekaman EMI Music Indonésia,Pelangi Record
Situs resmi http://www.therockindonesia.com/
Anggota
Ahmad Dhani
Cameria Happy Pramita
Tharaz Bistara
Princes Amanda
Ikmal Tobing
Wahyu Sudiro

T.R.I.A.D (rumiyin The Rock) inggih punika band ingkang aliranipun rock ingkang wonten ing Indonésia.[1] Band punika kalebet proyek sampingan saking personil Déwa 19, Ahmad Dhani, lan taksih ing ngandhapipun manajemen Républik Cinta, kados déné Dewi Dewi lan Andra and The BackBone.[1] Anggota sanèsipun inggih punika tilas anggota band underground saking Australia, Fire Shark, inggih punika Mark Williams, Zachary Haidee-Keene, Michael Bennett, Clancy Alexander Tucker.[1] Album ingkang nomer satunggal Master Mister Ahmad Dhani I ingkang dipunrilis tanggal 30 Agustus 2007.[1] Album kasebat ndadosaken hits "Munajat Cinta".[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Wiwitanipun[besut | besut sumber]

Wiiwtanipun damel grup The Rock punika nalika Ahmad Dhani taksih ngrekam albumipun ing salah satunggalipun studio ing Australia, lan kepanggih keliyan anggota Fere Shark.[2] Ide kolaborasi damel The Rock wiwitanipun saking wawan pangandikan antawisipun Dhani kaliyan gitaris Fere Shark, Clancy Alexander Tucker.[2] Amargi Dhani kaliyan Fire Shark sami-sami péngin go international, salajengipun dipunwujudaken grup musik énggal ingkang dipunparingi nama The Rock.[2] Nanging Dhani boten badhé nilaraken Déwa 19 lan Fire Shark ugi boten bibar.[2]

Master Mister Ahmad Dhani I[besut | besut sumber]

Album ingkang nomer satunggal, Master Mister Ahmad Dhani I, dipunrilis nalika tanggal 30 Agustus 2007.[2] Album punika gadhah isi 3 lagu ingkang enggla inggih punika "Munajat Cinta", "Kamu-kamulah Surgaku", lan "Aku Bukan Siapa-Siapa". Kajawi punika album punika ugi kaisi saking lagu sanèsipun ingkang kalebet aransemen malih (remix) lagu-lagu ingkang sampun lawas ingkang dipunripta déning Ahmad Dhani saking Déwa 19, Ahmad Band, lan lagu ingkang naté dipunnyanyikaken déning Ari Lasso, "Rahasia Perempuan".[2] Sepalih saking lagu ing album punika aliranipun rock, nanging ugi wonten aransemen ingkang aliranipun swing.[2] Singel saking album punika inggih punika "Munajat Cinta" ingkang dados hits.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e The Rock Rilis Album Akhir Agustus dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h Ahmad Dhani: The Rock Masih Tak Punya Konsep dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]