Cameria Happy Pramita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cameria Happy Pramita
Mita the virgin.jpg
Lair Cameria Happy Pramita
Jeneng liya Mita The Virgin
Pakaryan Gitaris, Penulis lagu
Taun aktif 2007-saiki
Wong tuwa Emmy Sofyana
Sana jaringan Website The Virgin

Cameria Happy Pramita (lair ing Jakarta, Indonésia, 2 Januari 1986; umur 33 taun) luwih kondhang karo jejeneng Mita utawa Mita The Virgin, gitaris lan penulis lagu Indonésia uga dadi pelawak, Dhèwèké anggota saka duo The Virgin.[1] Adurungé mèlu ning The Virgin, Mitha kang penampilané koyo wong lanang iki salah sijiné anggota saka The Rock Indonésia, kang diketuai déning Ahmad Dani, ning manajemen Républik Cinta.[1]

Dhèwèké putri saka Ibu Emmy Sofyana.[1] Nyenengi duunya musik, pangalamané saka panggung musik indie anggawe dhèwèké akiré direkrut dadi anggota The Rock Indonésia dadi gitaris.[1]

Ning taun Juni taun 2009 sacra ora sengaja Ahmad Dhani krungu tetembnagan Cinta Terlarang kang dicipta déning Mitha.[1] Tetembangan iku diremeni déning Dhani, mula metu pamikiram supaya direkam ning album.[1] Akiré Dhani ngrekrut Dara, jebolan ajang pencarian bakat ning salah siji stasiun swasta.[1] Akiré lagu cinta terlarang dinyanyikaké kanthi cara duet karo Dara lan Mitha kang nggabubg ning The Virgin.[1]

Katenaran single Cinta Terlarang akiré nyipta dampak liyané, kaya ta anané berita-berita kang ora penak babagan Mitha.[1] Dhèwèké dikira dadi lesbian.[1] Nanging Mitha mbantah kabar iki.[1] Mitha ngakuni manawa dhèwèké wis tomboy awit cilik.[1] Nanging dhèwèké gudu lesbian, lan dhèwèké esih duwé rasa seneng karo lawan jinis.[1]

Ora namung duet karo Dara, annaging Mitha uga duet karo Mulan Jameela liwat tetembangan kang judhulé Cinta Mati II.[2] Single iki wis wiwit sok diputer ning radio-radio awit akir Juni taun 2009.[2] Mulan luwih milih Mitha tinimbang Dara The Virgin kanggo nyanyi duet tetembangan kang asliné anduwéné penyanyi Brazil kang jenengé Sergio Mendes, kang liriké diaransemen déning Ahmad Dhani.[2] Mulan sarujuk manawa diduetké karo Mitha dari pada karo Dara The Virgin, amarga Dara luwih akèh ning vokal.[2] Mula Mitha dijak duet, amarga dhèwèké ora namung pinter nggitar, Mitha uga bisa nyanyi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m biografi Mitha The Virgin dipununduh tanggal 18 Juli 2011
  2. a b c d e Mulan Jameela Pilih Mitha Ketimbang Dara The Virgin dipununduh tanggal 18 Juli 2011