The Virgin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Virgin
The Virgin
Latar wuri
Lair Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop rock
Instrumen Gitar, vokal
Taun aktif 2009-sapunika
Parusahan rekaman Swaradewanaga
Hubungan
Diprabawani déning Aly & AJ
Situs resmi http://www.thevirgin.tk, http://www.thevirginband.com, http://fans-the-virgin.blogspot.com
Anggota
Happy Pramita
Dara Rizki Ruhiana

The Virgin inggih punika salah satunggalipun duo-band Indonésia ingkang anggotanipun Mita (gitar) lan Dara (vokal).[1] Grup musik punika dumadi ing pungkasanipun taun 2008 ing sangandhapipun manajemen ingkang dipunpandhegani déning Ahmad Dhani.[1] Singel ingkang sepisanan kanthi irah-irahan "Cinta Terlarang" dipunrilis ing taun 2009.[1][2]

Dumadinipun[besut | besut sumber]

The Virgin kawujudaken saking ide musisi ageng Déwa 19, Ahmad Dhani.[2] Dipunwiwiti saking lagu "Cinta Terlarang" ingkang dipunripta déning Cameria Happy Pramita, salah satunggalipun gitaris èstri ing grup The Rock, ingkang dipunmirengaken déning Ahmad Dhani ing sasi Juni 2008.[2] Dhani remen kaliyan lagu kasebat lan gadhah ide badhé ngrekam lagu kasebat wonten ing satunggal album lan dipunnyanyikaken kanthi duo.[2] Dhani ingkang dados salah satunggalipun juri ajang pamadosan bakat Mamamia Show, lajeng remen kaliyan bakatipun Dara Rizky Ruhiana salah satunggalipun peserta ajang saking Tasikmalaya.[2] Nalika paring panyaruwe dhateng Dara, Dhani ngungelaken janji badhé mbekta Dara dhateng dapur rekaman manawi Dara gagal ing Mamamia.[2] Ing babak 10 ageng, pungkasanipun Dara palastra ing kontès wau.[2] Dhani lajeng netepi janjinipun lan nepangaken Dara dhateng Mita.[2] Pungkasanipun ing taun 2008, Dara lan Mita resmi damel duo The Virgin.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c The Virgin dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i The Virgin: Ini Nama Yang Cocok Buat Kita dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]