Dara Rizki Ruhiana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dara The Virgin
Dara Rizki Ruhiana
Latar wuri
Jeneng lair Dara Rizki Ruhiana
Jeneng liya Dara The Virgin
Lair (1991-08-09) Agustus 9, 1991 (umur 28)
Indonésia Tasikmalaya, Indonésia
Jinis Musik Pop, Pop Rock
Pakaryan Penyanyi
Taun aktif 2008-sekarang
Parusahan rekaman Républik Cinta Records
Diprabawani déning Alyson Michalka
Wong tuwa Asep Ruhiat
Nunung Mardiana

Dara Rizki Ruhiana (lair ing Tasikmalaya, Jawa Barat, 9 Agustus 1991; umur 28 taun) ing masarakat kondhang kanthi jeneng Dara utawa Dara The Virgin iku penyanyi Indonésia kang dadi vokalis grup duo The Virgin. Ing grup vokal The Virgin dhèwèké bareng karo Mita. Dara duwé fans club resmi kang diarani Dara Loverz lan kerep disingkat DLZ.[1] Dhèwèké iku penyanyi kang saiki lagi aktif dadi vokalis ning grup The Virgin.[1] Dhèwèké ngurusi grup musik mau bebarengan karo kancané kang jenengé Mita, sakloron njegur ning donya musik liwat grup kang lair amarga pangudiné Ahmad Dhani ning manajemené.[1]

Dara iku anak sulung saka pasangan Asep Ruhiat lan Nunung Mardiana.[1]

Dara kang miwiti kariré ning donya musik kanthi dadi penyanyi iki meluni audisi Mamamia 2008 bebarengan karo ibuné.[1] Saka kontès nembang kang disiaraké déning Indosiar iki Dara akiré ketemu karo Ahmad Dhani, kang nalika iku dadi salah siji juri lan eksekutor ning acara mau.[1] Dhani uga langsung seneng karo penampilané Dara.[1] Nalika Dani lagi ngomentari Dara, Dhani sempet janji bakal nggawa dhèwèké kanggo rekaman manawa dhèwèké gagal ning ajang Mamamia.[1]

Dara kang akiré dieliminasi saka 9 besar Mamamia.[1] Ahmad Dhani akiré nglakoni apa kang dadi janjiné lan ngenalaké Dara karo Mita, gitaris wanita ning grup The Rock.[1] Akiré dumadi duo The Virgin ning akir taun 2008.[1] Single-é kang kaping pisanan kang dirilis déning Dara lan Mitha ya iku Cinta Terlarang, kang dadi salah sawijining tembangan kang disenengi ning Indonésia.[1]

Ning tanggal 6 Agustus 2011, dhèwèké duwé kasempatan kanggo tampil ning preskon Paramore kang ditindakaké ning Papa Ronz bebarengan karo Mita.[2] Dhèwèké lan Mita dadi duta kanggo ngejak para panggemar Paramore kanggo meluni nonton konseré ning tanggal 17 lan 19 Agustus.[2] Sakloron ngemboraké manawa ning tanggal 17 lan 19 Agustus Paramore tampil ning Indonésia.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l biografi Dara Rizki dipununduh tanggal 21 September 2011
  2. a b c berita Dara Rizki dipununduh tanggal 21 September 2011