Sundarbans

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Sundarbans
Sungai di Sundarbans
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Bangladesh, India Edit this on Wikidata
Laladan 539 sq mi (1.50×1010 sq ft)
Paugeran ix, x
Rujukan 798
Koordhinat 21°56′N 88°51′E / 21.93°N 88.85°E / 21.93; 88.85
Prasasti 1997 (Sèsi 21)

(Shundorbôn) The Sundarbans ya iku muara alas bako kang gedhé dhéwé ing donya.[1] Saliyané iku, Sundarbans uga minangka sawijining Taman kang dadi panggonan pelestarian macan lan tanduran biosfer.[1] Taman iki dumunung ing delta Sundarbans ing nagara pérangan Bangladesh Divisi Khulna.[1] Wewengkon iki minangka wewengkon kang padhet amarga ditutupi déning alas mangrove, lan minangka salah siji cadangan kang gedhé dhéwé tumrap macan Benggala.[1] Iki uga dadi omah tumrap pirang-pirang manuk, spésies reptil lan invèrtebrata, kalebu baya banyu uyah.[1]

Sekitar rong puluh jinis saka seket enem jinis mangrove kang tinemu ing donya, urip apik ing Sundarbans [2] Vegetasi mangrove iki lumrahé diidentifikasekake ing alas campuran, alas bako, alas pasisir, alas udan teles lan alas suket alluvial.[3] Déné kali ing Sundarbans ya iku panggonan panemone banyu asin lan banyu tawar. Mula wewengkon mau minangka wewengkon transisi antarané banyu tawar saka kali-kali kang asalé saka Kali Gangga lan banyu tawar saka Teluk Benggala.[4]

Vegetasi mangrove mbantu pambentuke daratan anayr lan vegetasi iku mainake peran wigati ing morfologi rawa.[1] Kegiyatan tanduran mangrove iki bisa ngrembakake fitur mikromorfologi kanggo nyipta substrat bibit mangrove. Morfologi lan evolusi saka bukit eolian dikendalekake déning tanduran xerophytic lan halophytic.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Pasha, Mostafa Kamal; Siddiqui, Neaz Ahmad (2003), "Sundarbans", Banglapedia: national encyclopedia of Banggaladésa, Dhaka: Asiatic Society of Banggaladésa, ISBN 9843205766  Paramèter |juru besut-link= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |juru besut-first= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |juru besut-last= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ www.bforest.gov.bd/highlights.php
  3. ^ UNDP, 1998. Integrated resource development of the Sundarbans Reserved Forests, Bangladesh. Volume I Project BGD/84/056, United Nations Development Programme, Food and Agriculture Organization of the United Nations, Dhaka, The People's Republic of Bangladesh. 323 p.
  4. ^ Hussain, Z. and G. Acharya, 1994. (Eds.) Mangroves of the Sundarbans. Volume two: Bangladesh. IUCN, Bangkok, Thailand. 257 p.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Situs Warisan Donya ing Banggaladésa