Sundarbans

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
The Sundarbans
Sungai di Sundarbans
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Bangladesh, India Edit this on Wikidata
Laladan 539 sq mi (1.50×1010 sq ft)
Paugeran ix, x
Rujukan 798
Koordhinat 21°56′N 88°51′E / 21.93°N 88.85°E / 21.93; 88.85
Prasasti 1997 (Sèsi 21)

(Shundorbôn) The Sundarbans ya iku muara alas bako kang gedhé dhéwé ing donya.[1] Saliyané iku, Sundarbans uga minangka sawijining Taman kang dadi panggonan pelestarian macan lan tanduran biosfer.[1] Taman iki dumunung ing delta Sundarbans ing nagara pérangan Bangladesh Divisi Khulna.[1] Wewengkon iki minangka wewengkon kang padhet amarga ditutupi déning alas mangrove, lan minangka salah siji cadangan kang gedhé dhéwé tumrap macan Benggala.[1] Iki uga dadi omah tumrap pirang-pirang manuk, spésies reptil lan invèrtebrata, kalebu baya banyu uyah.[1]

Sekitar rong puluh jinis saka seket enem jinis mangrove kang tinemu ing donya, urip apik ing Sundarbans [2] Vegetasi mangrove iki lumrahé diidentifikasekake ing alas campuran, alas bako, alas pasisir, alas udan teles lan alas suket alluvial.[3] Déné kali ing Sundarbans ya iku panggonan panemone banyu asin lan banyu tawar. Mula wewengkon mau minangka wewengkon transisi antarané banyu tawar saka kali-kali kang asalé saka Kali Gangga lan banyu tawar saka Teluk Benggala.[4]

Vegetasi mangrove mbantu pambentuke daratan anayr lan vegetasi iku mainake peran wigati ing morfologi rawa.[1] Kegiyatan tanduran mangrove iki bisa ngrembakake fitur mikromorfologi kanggo nyipta substrat bibit mangrove. Morfologi lan evolusi saka bukit eolian dikendalekake déning tanduran xerophytic lan halophytic.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Pasha, Mostafa Kamal; Siddiqui, Neaz Ahmad (2003), "Sundarbans", Banglapedia: national encyclopedia of Banggaladésa, Dhaka: Asiatic Society of Banggaladésa, ISBN 9843205766  Paramèter |juru besut-link= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |juru besut-first= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |juru besut-last= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ www.bforest.gov.bd/highlights.php
  3. ^ UNDP, 1998. Integrated resource development of the Sundarbans Reserved Forests, Bangladesh. Volume I Project BGD/84/056, United Nations Development Programme, Food and Agriculture Organization of the United Nations, Dhaka, The People's Republic of Bangladesh. 323 p.
  4. ^ Hussain, Z. and G. Acharya, 1994. (Eds.) Mangroves of the Sundarbans. Volume two: Bangladesh. IUCN, Bangkok, Thailand. 257 p.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Situs Warisan Donya ing Banggaladésa