Sundarbans

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Sundarbans
Sungai di Sundarbans
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Bangladesh Edit this on Wikidata
Paugeran ix, x[1]
Rujukan 798
Koordhinat 21°56′N 88°51′E / 21.93°N 88.85°E / 21.93; 88.85
Prasasti 1997 (Sèsi 21)
Sundarbans is located in Bangladesh
Sundarbans
Pernahé Sundarbans

(Shundorbôn) The Sundarbans ya iku muara alas bako kang paling gedhé ing donya.[2] Saliyané iku, Sundarbans uga minangka sawijining Taman kang dadi panggonan pelestarian macan lan tanduran biosfer.[2] Taman iki dumunung ing delta Sundarbans ing nagara pérangan Bangladesh Divisi Khulna.[2] Wewengkon iki minangka wewengkon kang padhet amarga ditutupi déning alas mangrove, lan minangka salah siji cadangan kang paling gedhé tumrap macan Benggala.[2] Iki uga dadi omah tumrap pirang-pirang manuk, spésies reptil lan invertebrata, kalebu baya banyu uyah.[2]

Sekitar rong puluh jinis saka seket enem jinis mangrove kang ditemokake ing donya, urip apik ing Sundarbans [3] Vegetasi mangrove iki umumé diidentifikasekake ing alas campuran, alas bako, alas pesisir, alas udan teles lan alas suket alluvial.[4] Dene kali ing Sundarbans ya iku panggonan panemone banyu asin lan banyu tawar. Mula wewengkon mau minangka wewengkon transisi antarané banyu tawar saka kali-kali kang asalé saka Kali Gangga lan banyu tawar saka Teluk Benggala.[5]

Vegetasi mangrove mbantu pambentuke daratan anayr lan vegetasi iku mainake peran wigati ing morfologi rawa.[2] Kegiyatan tanduran mangrove iki bisa ngrembakake fitur mikromorfologi kanggo nyiptakake substrat bibit mangrove. Morfologi lan evolusi saka bukit eolian dikendalekake déning tanduran xerophytic lan halophytic.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/798.
  2. ^ a b c d e f g Pasha, Mostafa Kamal; Siddiqui, Neaz Ahmad (2003), "Sundarbans", in Islam, Sirajul, Banglapedia: national encyclopedia of Banggaladésa, Dhaka: Asiatic Society of Banggaladésa, ISBN 9843205766 
  3. ^ www.bforest.gov.bd/highlights.php
  4. ^ UNDP, 1998. Integrated resource development of the Sundarbans Reserved Forests, Bangladesh. Volume I Project BGD/84/056, United Nations Development Programme, Food and Agriculture Organization of the United Nations, Dhaka, The People's Republic of Bangladesh. 323 p.
  5. ^ Hussain, Z. and G. Acharya, 1994. (Eds.) Mangroves of the Sundarbans. Volume two : Bangladesh. IUCN, Bangkok, Thailand. 257 p.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Situs Warisan Donya ing Banggaladésa