Lempongan Banggala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Teluk Benggala)
peta Lempongan Benggala

Lempongan Benggala ya iku lempongan kang ana ing sisih wétan-lor Samudra Hindia. Lempongan iki ana ing sisih kuloné Ujung Malaya lan wétan India. Lempongan iki bentuké kaya segi telu. Lempongan iki diarani lempongan Benggala amarga ing loré ana nagara Bangladesh.