Sop mi sapi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Beef noodle soup
Braised Beef Noodle Soup with Beef Brisket From Din Tai Fung Singapore.jpg
Beef noodle soup from Singapore
JinisNoodle soup
Tlatah utawa prajaMainland China, Taiwan, Southeast Asia
Woworan pokokBeef, beef broth, vegetables, Chinese noodles
Buku masakan: Beef noodle soup  Médhia: Beef noodle soup
Sop mi sapi
Cina Padatan 牛肉麵
Cina Prasaja 牛肉面
Werdi literalbeef noodles

Sup mie daging sapi yaiku salah sawinining olahan sup mi sing digawe saka daging sapi rebus utawa abang rebus, duduh kaldu daging sapi, jangan lan mi Cina . Ana ing macem-macem wujud ing saindenging Asia Wétan lan Tenggara . Sup mi mi kaldu sing bening kasebut diduga diciptakake dening masarakat Hui sajrone wangsa Tang lan umume dikenal minangka sup mi sapi Lanzhou . [1] [2] Sup mi daging sapi Sichuan utawa sup mi daging sapi abang (紅燒 牛肉 麵) pisanan digawe dening para veteran Kuomintang ing Taiwan; [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] variasi iki dadi umum dikenal minangka sup mi sapi Taiwan .

Semangkuk kuaitiao nuea pueay ing Chiang Mai, Thailand. Iki versi Thai mie daging sapi sing wis direbus
Mie Sapi Lanzhou, kanthi sup sing jelas lan mi sing ditarik tangan
Sup mie daging sapi gaya lanzhou nganggo minyak cabai

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Lonely Planet Food,The World's Best Spicy Food,Lonely Planet, 2017
  2. Nate Tate, Feeding the Dragon: A Culinary Travelogue Through China with Recipes,Andrews McMeel Publishing,2011
  3. Lonely Planet Food,The World's Best Spicy Food,Lonely Planet, 2017
  4. Nate Tate, Feeding the Dragon: A Culinary Travelogue Through China with Recipes,Andrews McMeel Publishing,2011
  5. "Taiwanese Beef Noodles". Food Culture in Taiwan. Retrieved 26 September 2018.
  6. 四川」牛肉麵其實源自台灣?一窺牛肉麵的背後故事. Liberty Times Net. Liberty Times. Retrieved 26 September 2018.
  7. 焦, 桐. 一碗紅燒牛肉麵,喚醒許多人共同的歷史記憶. Retrieved 26 September 2018.
  8. 台灣講古:翻轉本地口味的"川味"牛肉麵. BBC News. BBC News. Retrieved 26 September 2018.
  9. "MICHELIN Guide Taipei 2018 Bib Gourmand Selection: The Best Taiwanese Beef Noodles To Slurp Up". Michelin Guide. MICHELIN Guide. Retrieved 19 October 2019.
  10. "台灣獨特的川味牛肉麵 發跡六十年後帶動百億商機". Tai Sounds. TaiSounds. Retrieved 19 October 2019.