Skala ZZ

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Skala ZZ iku kalebu salah siji skala modèl sepur kang cilik. Wiwit ditepungaké ing taun 2005 nganti skala T ditepungaké ing taun 2007, skala iki kang cilik dhéwé. Ukurané skala ZZ iku ana 1:300. Ambané ril ana 4,8 mm kang ngwakili sepur standar 1.435 mm. Prabédan wigati antara skala ZZ karo skala liyané kalebu skala T iku lokomotif sepur-sepurané bisa mlaku déné batu bateré. Kamangka kang liyané njupuk tenaga listrik saka ril. Dadi ril skala zz digawé saka plastik.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing taun 2005 produsèn dolanan Jepang Bandai nepungaké inovasi anyar. Nalika skala ZZ ditepungaké, skala Z gawéané Märklin wis dudu kang cilik dhéwé manèh. Ing taun 2011 ana enem sèt sepur kang didiol. Saben sèt kang didol isiné sepur-sepuran, oval ril lan sawatara gedhong-gedhongan.

Gladri[besut | besut sumber]

Sing didol iku telung jinis sepur Shinkansen, Hikari, Komachi lan Tsubame. Saliyané iku uga ana sirah sepur panumpang telu kang didol N'EX Séri 253, E231 Yamanotesen lan Séri 485-300. Kabèh modèl sepur iki dhedhasar sepur Jepang.

Pranala njaba[besut | besut sumber]