Skala 2

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sepur-sepuran ing skala 2

Skala 2 utawa skala II kuwi sawijining skala sepur modèl kang diakoni déning Normen Europäischer Modellbahnen (NEM) lan National Model Railroad Association (NMRA).

Skala iki ukurané ana 1:22,5.

Déné gedhéné ukuran mula skala iki kerepé ditrapaké minangka sepur modèl ing kebon. Saliyané iku skala iki ora kerep dienggo. Produsèn kang misuwur dhéwé iku LGB, Piko, Train Line Gartenbahnen lan Magnus Modelleisenbahnhandel.

Skala 2m utawa skala IIm kang ngwakili amba sepur Cape lan asliné 1067 mm uga kerep dienggo.

Babad skala 2[besut | besut sumber]

Déné skala 2 iku merlokaké papan kang amba, skala iki ora akèh dienggo. Para wong kang nglakoni klangenan iki kerepé anggota pasemon klub sepur modèl. Klub kang misuwur dhéwé ing Jerman IG Spur II. Sing menarik lan dadi tontonan taunan iku ing Schenklengsfeldm Ing kono kabèh rancangan susunan sepur modèl dituduhaké.

Dhasar sepur modèl amba sepur ciyut, didokok déning Firma LGB ing dasawarsa 1970-an. LGB dhéwé lan produsèn liyané nganggo jeneng skala G. Huruf G iki cekakan saka tembung Garten utawa Groß lan tegesé 'kebun' utawa 'gedhé'.

Wiwit awaling dasawarsa 1980-an, uga ana modèl nganggo amba sepur 64 mm. Sing nglakoni ya Firma Magnus Pionierarbeit kanthi konsekuèn nrapakaké skala 1:22,5.