Skala 2

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sepur-sepuran ing skala 2

Skala 2 utawa skala II kuwi sawijining skala sepur modèl sing diakoni déning Normen Europäischer Modellbahnen (NEM) lan National Model Railroad Association (NMRA).

Skala iki ukurané ana 1:22,5.

Déné gedhéné ukuran mula skala iki kerepé ditrapaké minangka sepur modèl ing kebon. Saliyané iku skala iki ora kerep dienggo. Produsèn sing misuwur dhéwé iku LGB, Piko, Train Line Gartenbahnen lan Magnus Modelleisenbahnhandel.

Skala 2m utawa skala IIm sing ngwakili amba sepur Cape lan asliné 1067 mm uga kerep dienggo.

Babad skala 2[besut | besut sumber]

Déné skala 2 iku merlokaké papan sing amba, skala iki ora akèh dienggo. Para wong sing nglakoni klangenan iki kerepé anggota pasemon klub sepur modèl. Klub sing misuwur dhéwé ing Jerman IG Spur II. Sing menarik lan dadi tontonan taunan iku ing Schenklengsfeldm Ing kono kabèh rancangan susunan sepur modèl dituduhaké.

Dhasar sepur modèl amba sepur ciyut, didokok déning Firma LGB ing dasawarsa 1970-an. LGB dhéwé lan produsèn liyané nganggo jeneng skala G. Huruf G iki cekakan saka tembung Garten utawa Groß lan tegesé 'kebun' utawa 'gedhé'.

Wiwit awaling dasawarsa 1980-an, uga ana modèl nganggo amba sepur 64 mm. Sing nglakoni ya Firma Magnus Pionierarbeit kanthi konsekuèn nrapakaké skala 1:22,5.