Skala 1

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sepur modèl lokomotif ing skala 1 gawéan Ruston & Hornsby

Skala 1 utawa skala I iku sawijining skala sajeroning sepur modèl. Skala iki tau populèr ing awal abad kaping 20 kanthi para produsèn Éropah. Ukuran skalané ana 1:32, lan ambané ril ana 44,45 mm kanggo sepur standar 1435 mm. Skala iki sing populèr dhéwé ing Britania lan Amérikah Sarékat sadurungé Perang Donya I. Sawisé kuwi impor produk saka Éropah diwatesi.