Skala Z

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Prabandhingan: Lokomotif DB Séri 103 ing skala H0 lan Z

Skala Z iku sawijining skala ing sepur modèl kang ukurané ana 1:220. Skala iki ditepungaké déning firma Märklin saka Jerman ing taun 1972 lan nganti saiki salah siji kang cilik dhéwé. Sawijining ril iku ambané ana 6,5 mm. Lokomotif-lokomotifé bisa mlaku dhéwé lan dinamoné owah olèh daya listrik 1-10 Volt DC.

Skala iki dijenengaké Z amarga nalika digawé Märklin nganggep manawa ora bakal ana skala kang luwih cilik manèh. Z iku aksara pungkasan sajeroning abjad Latin.

Pranala njaba[besut | besut sumber]