Skala 00

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sawijing lokomotif British Rail ing skala 00 (1:76), modèl saka BR Séri 25. Dituduhaké karo koin Pound Britania kang ukurané diamèter 22,5 mm.

Skala OO utawa skala 00 iku skala sepur modèl kang populèr dhéwé ing Britania Agung. Skala iki rada astamiwa amarga senadyan ukurané skala 1:76, nanging amba ril sepur standar iku padha karo skala H0, dadi namung 16,5 mm.

Skala OO saiki[besut | besut sumber]

Skala OO panggah dadi skala populèr dhéwé ing Britania Agung déné akèhé barang kang cumepak ing skala iki. Modèl-modèl kang ana didominasi déning Hornby Railways lan Bachmann Branchline. Mèrek liyané kalebu Dapol, Heljan, Peco, ViTrains lan mbiyèn Lima. Skala liyané, kajaba skala N ora nyedyakaké variasi lan rega kang cukup murah. Kwalitas skala OO suwé-suwé dadi sangsaya apik.

Pranala njaba[besut | besut sumber]