Sistem koordinat géografi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Peta Bumi sing nggambarake garis-garis lintang (horizontal) lan garis bujur (vertikal)

Sistem koordinat geografi digunakaké kanggo nggambaraké titik posisi ing pasuryaning Bumi kang sarujuk karo koordinat garis lintang lan garis bujur.

Garis lintang ya iku garis vèrtikal sing nanda'ake sudut antara salah siji titik karo garis katulistiwa. Titik ing sisih lor garis katulistiwa iku diarani Lintang lor, titik ing sisi kidul katulistiwa iku diarani Lintang kidul.

Garis bujur utawa sing horizontal iku nanda'ake sudut antara salahsiji titik karo titik nol ing Bumi. Titik nol iku ing Greenwich, London Britania Raya sing dianggep titik bujur 0 utawa 360° sing wis dadi aturan internasional. Titik ing sisi kulon bujur 0° diarani Bujur kulon sementara titik ing sisi wetan 0° diarani Bujur wetan.

Kabèh titik-tititk lokasi ing Bumi iku isa digambaraké nganggo gabungan sistem pangukuran lintang lan bujur.

Pranala jaba[besut | besut sumber]