Sindhangagung, Kuningan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sindangagung
Kacamatan
Nagara Indonésia
PropinsiJawa Kulon
KabupatènKuningan
Pamaréntahan
 • CamatYunara,S.Sos
Kapadhetan/km²
Désa/Kalurahan12

Sindangagung iku kacamatan ing kabupatèn Kuningan, Jawa Kulon.

Tapel Wates Wewengkon[besut | besut sumber]

Pratélan désa lan jumlah pendhudhuk ing kacamatan Sindagagung[besut | besut sumber]

No Désa Lanang Wadon Total Cacah Penduduk
1 Taraju 1.913 1.998 3.811
2 Dukuhlor 977 922 1.899
3 Babakanreuma 1.704 1.833 3.573
4 Tirtawangunan 863 845 1.708
5 Kertawangunan 1.625 1.732 3.357
6 Kertayasa 1.309 1.320 2.629
7 Mekarmukti 1.177 1.118 2.295
8 Balong 1.150 1.149 2.299
9 Sindangagung 1.772 1.885 3.657
10 Kertaungaran 1.434 1.354 2.788
11 Kaduagung 1.150 1.033 2.183
12 Sindangsari 1.398 1.436 2.834
TOTAL 16.508 16.525 33.033

Produk Unggulan[besut | besut sumber]

Data Industri[besut | besut sumber]

  • Sarung Golok kang dumunung ana ing désa Taraju
  • Pandai Besi kang dumunung ana ing désa Taraju
  • Anyaman Rotan kang dumunung ana ing désa Sindangagung


Kesenian & Budaya Khas Laladan[besut | besut sumber]