Sigmund Freud

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sigismund Schlomo Freud
Sigmund Freud, 1920
Lair(1856-05-06)6 Mèi 1856
Freiberg, Moravia, Austria–Hungary, now the Czech Republic
Pati23 Sèptèmber 1939(1939-09-23) (umur 83)
London, England, U.K.
PadununganAustria, U.K.
KabangsanAustrian
EtnisAshkenazi Jew
BabaganNeurology
Filosofi
Psikiatri
Psikologi
Psikoterapi
Psikoanalisis
Literatur
InstitusiUniversity of Vienna
Alma materUniversity of Vienna
Misuwur amargaPsikoanalisis
PengaruhJean-Martin Charcot
Josef Breuer
KapangaruhanJohn Bowlby
Viktor Frankl
Anna Freud
Ernest Jones
Carl Jung
Melanie Klein
Jacques Lacan
Fritz Perls
Otto Rank
Wilhelm Reich
Notable awardsGoethe Prize
AgamaAtheis

Sigmund Freud (Wina, 6 Mèi 1856 - 23 September 1939) punika ahli neurolog Austria lan pandhiri aliran psikoanalisis ing psikologi. Gerakan punika ingkang ndamel populer téyori manawi motif boten sadar nyetir sapérangan ageng tingkah laku. Piyambakipun ugi remen hipnotis kaliyan panrapanipun kanggé mbiyantu tiyang sakit mental. Piyambakipun ugi misuwur déning asosiasi bébas kaliyan analisa mimpi ingkang dados "obat mawi wicara". Prakawis-prakawis punika dados unsur inti psikoanalisa. Freud ugi remen kondhisi ingkang riyin sinebat histeria kaliyan sapunika dipunwastani sindhrom konversi.

Freud uga misuwur déning kompleks Oedipusipun. Punika prakawis manawi tiyang punika katarik déning tiyang ingkang mèmper tiyang sepuhipun.

Bibliografi[besut | besut sumber]

Dikerjakake déning Freud[besut | besut sumber]

Korespondensi[besut | besut sumber]

Biografi[besut | besut sumber]

Uga delengen liyané[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.