Sigmund Freud

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sigismund Schlomo Freud

Sigmund Freud, 1920
Lair 6 Mei 1856
Freiberg, Moravia, Austria–Hungary, now the Czech Republic
Pati 23 September 1939 (umur 83)
London, England, U.K.
Padunungan Austria, U.K.
Kabangsan Austrian
Etnis Ashkenazi Jew
Babagan Neurology
Filosofi
Psikiatri
Psikologi
Psikoterapi
Psikoanalisis
Literatur
Institusi University of Vienna
Alma mater University of Vienna
Misuwur amarga Psikoanalisis
Pengaruh Jean-Martin Charcot
Josef Breuer
Kapangaruhan John Bowlby
Viktor Frankl
Anna Freud
Ernest Jones
Carl Jung
Melanie Klein
Jacques Lacan
Fritz Perls
Otto Rank
Wilhelm Reich
Notable awards Goethe Prize
Agama Atheis

Sigmund Freud (Wina, 6 Mei 1856 - 23 September 1939) punika ahli neurolog Austria lan pandhiri aliran psikoanalisis ing psikologi. Gerakan punika ingkang ndamel populer teori menawi motif mboten sadar nyetir sabagéyan ageng tingkah laku. Piyambakipun ugi remen hipnotis kaliyan panrapanipun kanggé mbiyantu tiyang sakit mental. Piyambakipun ugi misuwur déning asosiasi bebas kaliyan analisa mimpi ingkang dados "obat mawi wicara". Prakawis-prakawis punika dados unsur inti psikoanalisa. Freud ugi remen kondhisi ingkang riyin sinebat histeria kaliyan sapunika dipunwastani sindhrom konversi.

Freud uga misuwur déning kompleks Oedipusipun. Punika prakawis menawi tiyang punika katarik déning tiyang ingkang mèmper tiyang sepuhipun.

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

Dikerjakake déning Freud[sunting | sunting sumber]

Korespondensi[sunting | sunting sumber]

Biografi[sunting | sunting sumber]

Uga pirsani liyane[sunting | sunting sumber]



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sigmund_Freud&oldid=869170"