Harvard University Press

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Harvard University Press (HUP) ya iku balé pangecapan sing didegaké 13 Januari 1913 minangka pérangan saka Universitas Harvardsing fokus marang pambabaran bab akademik.[1] Ing taun 2005, HUP mbabar buku cacah 220. HUP iku anggota saka Association saka Amérika Universitas Mekso. Dirèktur wektu iki William P. Sisler lan pimpinan éditoré Susan Wallace Boehmer.

Harvard University Press iki markasé ing Cambridge, Massachusetts, cedhak Harvard Square, ing New York City, lan London, Inggris.

Penulis-penulis misuwur sing karyané dibabar déning HUP kalebu Eudora Welty, Walter Benjamin, O. E. Wilson, John Rawls, Emily Dickinson, Stephen Jay Gould, Helen Vendler, Carol Gilligan, Amartya Sen, David Blight, Martha Nussbaum, lan Thomas Piketty.

Ruwang pajangan ing Harvard Square sing digunakaké kanggo adol buku HUP ditutup tanggal 17 Juni, 2009.[2]

Papan pangecapan sing gegayutan, imprin, lan sèri[besut | besut sumber]

HUP punika sing nduwé imprin Belknap Press sing dibukak wulan Mèi 1954 sawisé pambabaran saka Harvard Guide to American History.[3]

Harvard University Press punika dhistributor saka Loeb Classical Library lan papan pangecapané I Tatti Renaissance Library, Dumbarton Oaks Medieval Library, lan Murty Classical Library of India.

Harvard University Press béda saka Harvard Business Press (pérangan saka Harvard Business Publishing) lan Harvard Common Press.

Idhéologi pulitik[besut | besut sumber]

Sawijining panelitèn ing 2011 marang buku-buku sing dibabar déning Harvard University Press ing taun 2000-2010 lan idhéologi pulitik sing gegayutan, nemokaké yèn saka buku cacah 494, mung ana wolung buku "sing intiné condhong marang klasik liberal utawa konservatif".[4][5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "As Many Books as Possible Short of Bankruptcy". Harvard Magazine. March–April 2013. Dijupuk January 28, 2015. 
  2. "Last Chapter". Harvard Magazine. September–October 2009. Dijupuk December 2, 2010. 
  3. Bridenbaugh, Carl (May 9, 1954). "For Explorers of Our Past: Harvard Guide to American History". The New York Times Book Review. Dijupuk May 30, 2010. 
  4. Gordon, David; Nilsson, Per (January 2011). "The Ideological Profile of Harvard University Press: Categorizing 494 Books Published 2000–2010" (abstract). Econ Journal Watch (Atlas Economic Research Foundation) 8 (1): 82. ISSN 1933-527X. Dijupuk September 24, 2011. Moreover, only eight of the titles (1.6 percent of the 494) can be counted as squarely Conservative or Classical liberal, while 198 of the titles (40 percent) can be counted as squarely Left or Communitarian. 
  5. Woessner, Matthew; Kelly-Woessner, April; Rothman, Stanley (February 25, 2011). "Five myths about liberal academia". The Washington Post. Dijupuk November 12, 2011.