Seungri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pagelaran Seungri ing Alive World Tour ing wulan September 2012

Cithakan:Infobox Musique (artiste)

Seungri
이승현 (승리).jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Lee Seung-hyun
Paraban Seungri, V.I
Lair (1990-12-12) Dhésèmber 12, 1990 (age 25)
Gwangju, Korea Selatan
Saka Gwangju, Korea Selatan
Génre Hip hop, K-pop, dance-pop, pop
Pakaryan Penyanyi, penari, aktor, komposer, pembuat lirik, produser rekaman, model
Mangsa akarya 2006 - sekarang
Labèl YG Entertainment
Sing magepokan Big Bang
Sana jaringan www.ygbigbang.com/seungri
Seungri signature.png
Seungri's signature
Korean name
Hangul 이승현
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké I Seung-hyeon
McCune–Reischauer Yi Sŭnghyŏn
Jeneng panggung
Hangul 승리
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké Seungni
McCune–Reischauer Sŭngni

Lee Seung-hyun (Hangul: 이승현; lair 12 Desember 1990; umur 25 taun), dipuntépang kaliyan asma panggung Seungri utawi V.I (Hangul: 승리; lit. victory), inggih punika tiyang penyanyi Korea Selatan, penari, aktor, produser lan komposer, dipuntépang minangka dados anggota kelompok anak populer Korea Selatan Big Bang. Sakdéréngè nggayut ing grup, piyambakipun inggih punika anggota lan pemimpin tim tari ing Gwangju.[1] Piyambakipun kawiwitan tuwuh ing televisi ing serial televisi realitas Let's Cokeplay: M.Net Battle Shinhwa, nunjukakén ing pundhi Shinhwa berusaha kangge ndamel suatu band anak punika saged dados "Shinhwa kedua".[2] Punika piyambakipun nyadari kangge keterampilan beksa, kirangipun keterampilan vokal nyebabaken eliminasinipun. Piyambakipun lajeng dipunbina déning label rekaman YG Entertainment lan gegayutan kaliyan kelompok Big Bang. Punika piyambakipun ing wiwitan dipunpotong pading a episode kaping sanga seri dokumenter kelompok punika, piyambakipun dipunparingi kesempatan kangge ngesanaken YG Entertainment CEO Yang Hyun Suk lan kaasil dados anggota Big Bang.[3] Seungri has released his first album "VVIP" in 2011.

Diskografi[besut | besut sumber]

Artikel utama: Diskografi Big Bang

Singel[besut | besut sumber]

  • "The Next Day" (Seungri solo) (2008)
  • "Strong Baby" menampilkan G-Dragon (2009)
  • "Because" (T.O.P featuring Seungri) (2009)

EPs[besut | besut sumber]

  • VVIP (2011)

DVDs[besut | besut sumber]

  • V World (2011)

Tracklisting: Cithakan:Track listing

Total pesadean ngantos wulan 2011: 41.000 unit.[4]

Filmografi[besut | besut sumber]

Musikal[besut | besut sumber]

  • Sonagi (2008)
  • Shouting (2009)

Acara TV[besut | besut sumber]

  • Show! Music Core (2008)
  • Enjoy Today (2010)
  • "Running Man'(2010,2012)

Film[besut | besut sumber]

  • Why Did You Come to My House? (2009)
  • Nineteen (2009)

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Seung Ri". Koreanmovie.com. Retrieved 3 Mei 2013.  Check date values in: |access-date= (help)
  2. ^ "YG신인 빅뱅, '배틀신화' 탈락자 포함 '눈길'". Star News. 2006.07.07. Retrieved 3 Mei 2013.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)
  3. ^ "빅뱅, 1명 최종탈락..5인조 확정". Star News. 2006.08.14. Retrieved 3 Mei 2013.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)
  4. ^ http://hominstyle.wordpress.com/2011/06/22/news-75-top-selling-albums-2011-tvxq-1-twice/

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Big Bang Cithakan:YG Entertainment


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seungri&oldid=990627"