Seungri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pagelaran Seungri ing Alive World Tour ing wulan September 2012

Cithakan:Infobox Musique (artiste)

Seungri
이승현 (승리).jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lairLee Seung-hyun
ParabanSeungri, V.I
Lair (1990-12-12) Dhésèmber 12, 1990 (umur 28)
Gwangju, Koréa Kidul
SakaGwangju, Koréa Kidul
GénreHip hop, K-pop, dance-pop, pop
PakaryanPenyanyi, penari, aktor, komposer, pembuat lirik, prodhuser rekaman, modhèl
Mangsa akarya2006 - sekarang
LabèlYG Entertainment
Sing magepokanBig Bang
Sana jaringanwww.ygbigbang.com/seungri
Seungri signature.png
Seungri's signature
Korean name
Hangul이승현
Hanja
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaI Seung-hyeon
McCune–ReischauerYi Sŭnghyŏn
Jeneng panggung
Hangul승리
Hanja
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaSeungni
McCune–ReischauerSŭngni

Lee Seung-hyun (Hangul: 이승현; lair 12 Dhésèmber 1990; umur 28 taun), dipuntepang kaliyan asma panggung Seungri utawi V.I (Hangul: 승리; lit. victory), inggih punika tiyang penyanyi Koréa Kidul, penari, aktor, prodhuser lan komposer, dipuntepang minangka dados anggota kelompok anak populer Koréa Kidul Big Bang. Sakdéréngè nggayut ing grup, piyambakipun inggih punika anggota lan pemimpin tim jogèd ing Gwangju.[1] Piyambakipun kawiwitan tuwuh ing televisi ing serial televisi realitas Let's Cokeplay: M.Net Battle Shinhwa, nunjukakén ing pundhi Shinhwa berusaha kanggé ndamel suatu band anak punika saged dados "Shinhwa kedua".[2] Punika piyambakipun nyadari kanggé keterampilan beksa, kirangipun keterampilan vokal njalari eliminasinipun. Piyambakipun lajeng dipunbina déning label rekaman YG Entertainment lan gegayutan kaliyan kelompok Big Bang. Punika piyambakipun ing wiwitan dipunpotong pading a episode kaping sanga seri dokumenter kelompok punika, piyambakipun dipunparingi kesempatan kanggé ngesanaken YG Entertainment CEO Yang Hyun Suk lan kaasil dados anggota Big Bang.[3] Seungri has released his first album "VVIP" in 2011.

Diskografi[besut | besut sumber]

Singel[besut | besut sumber]

  • "The Next Day" (Seungri solo) (2008)
  • "Strong Baby" menampilkan G-Dragon (2009)
  • "Because" (T.O.P featuring Seungri) (2009)

EPs[besut | besut sumber]

  • VVIP (2011)

DVDs[besut | besut sumber]

  • V World (2011)

Tracklisting: Cithakan:Track listing

Total pesadean ngantos wulan 2011: 41.000 unit.[4]

Filmografi[besut | besut sumber]

Musikal[besut | besut sumber]

  • Sonagi (2008)
  • Shouting (2009)

Acara TV[besut | besut sumber]

  • Show! Music Core (2008)
  • Enjoy Today (2010)
  • "Running Man'(2010,2012)

Film[besut | besut sumber]

  • Why Did You Come to My House? (2009)
  • Nineteen (2009)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Seung Ri". Koreanmovie.com. Dijupuk 3 Mèi 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. "YG신인 빅뱅, '배틀신화' 탈락자 포함 '눈길'". Star News. 2006.07.07. Dijupuk 3 Mèi 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  3. "빅뱅, 1명 최종탈락..5인조 확정". Star News. 2006.08.14. Dijupuk 3 Mèi 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  4. http://hominstyle.wordpress.com/2011/06/22/news-75-top-selling-albums-2011-tvxq-1-twice/

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Big Bang Cithakan:YG Entertainment