Serigala Terakhir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Serigala Terakhir inggih punika filem drama kriminal saking Indonésia ingkang dipunrilis wonten ing 5 November 2009. Film punika dipunsutradarani Upi Avianto sarta dipunparagani Vino G. Bastian, Al Fathir Muchtar, Dallas Pratama, Dion Wiyoko, Ali Syakieb, Reza Pahlevi, Fanny Fabriana, dan Zaneta Georgina.[1]

Piala Citra FFI 2009[besut | besut sumber]

  • Nominasi Piala Citra-Ingkang maragani Utama Pria (Vino G. Bastian)
  • Nominasi Piala Citra-Pengarah Sinematografi
  • Nominasi Piala Citra-Tata Artistik
  • Nominasi Piala Citra-Tata Suara

Sinopsis[besut | besut sumber]

Ing pinggiran Jakarta wonten pinten-pinten remaja jaler ingkang yasa reréncangan kang kuwat, inggih punika Ale (Fathir Muchtar), Jarot (Vino G Bastian), Lukman (Dion Wiyoko), Sadat (Ali Syakieb), Reza Pahlevi (Fatir), dan Jago (Dallas Pratama). Ale punika tiyang ingkang paling nonjol ing antawisipun sadaya tiyang kalawau. Jiwa kapemimpinan katingal sanget saking piyambakipun, wondéné Jarot tiyang ingkang paling kéndel saha boten kathah wicara.[2] Wonten prastawan ing tetandhingan bal-balan pungkasanipun kaributan, sapunika Ale ngraos ajrih amargi lawanipun bekta péso, sadayanipun usaha kanggé mbiyantu Ale saking serangan punika kanthi Jarot ingkang nyelametaken Ale. Tanpa dipunnyana, péso punika nancep ing sariranipun lawan kang sampun kathah rah, saha pejah. Dumadakan sadayanipun nilaraken Jarot piyambakan ingkang saweg jumeneng kéndel amargi boten pitados.[2] Reréncangan kang kuwat punika dipunuji, Jarot kedah ngalami pengalan ingkang pait inggih punika mlebet ing kunjara piyambakan, kanthi boten wonten tiyang ingkang pedhuli.[2] Kanthi laraning manah, Jarot éwah dados manungsa kang keras, Jarot mundhut kaputusan sasampunipun medal saking kunjara piyambakipun ajeng gandheng kaliyan kalompok Naga Hitam ingkang kosok balén arahipun kaliyan kalompok Ale, amargi kalompok Naga Hitam punika mungsuh ageng kalompok Ale. Cara kanthi cara dipunlakoni kanthi rumit, napa malih rikala Jarot njalin gayutan katresnan malih kanthi kéndel kaliyan Aisya (Fanny Fabriana), rayi Ale. Cara Jarot punika dipunanggep mbahayakaken kalig kalompok ingkang saweg berseteru.[2] Ale pejah, Jarot mejahaken kalih réncangipun. Ingkang pungkasan, Jarot ugi dipunpejahaken.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Serigala Terakhir (dipununduh 17 Novèmber 2012)
  2. a b c d Sinopsis (dipununduh 17 Novèmber 2012)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Sinema Indonésia