Upi Avianto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Upi Avianto
Upi avianto.jpg
Upi Avianto sajeroning premier filem Coklat Stroberi taun 2007 (kapanlagi.com)
Pakaryan sutradara, penulis carita, prodhuser filem
Taun aktif 2003 - saiki

Upi Avianto ya iku sawijining sutradara, prodhuser lan penulis skenario Indonésia.[1] Dhèwèké dadi sutradara ing filem 30 Hari Mencari Cinta taun 2004 kang dibintangi Nirina Zubir, Maria Agnes, Revaldo lan Dinna Olivia kang diprodhuksi perusahaan Rexcinema Production lan komposere ya iku Andi Rianto.[1][2]

Film liyané kang disutradarai ya iku Realita, Cinta Dan Rock'n Roll (2006), Perempuan Punya Cerita (2007) lan filem drama remaja Radit dan Jani (2008).[1]

Dhèwèké dadi prodhuser ing filem Coklat Stroberry (2007) ini. Upi wis nulis carita kanggo filem Tusuk Jelangkung (2003), Lovely Luna (2004), 30 Hari Mencari Cinta (2004), Realita, Cinta Dan Rock'n Roll (2006) lan uga Coklat Stroberry (2007).[1]

Ing Juni 2009, ana foto-foto mesra Upi karo aktor Vino G Bastian ing internet.[1] Sanajan mangkono, Upi ora gelem yèn diarani duwé gayutan spesial.[1] Dhèwèké ngaku yèn mung dadi kancane Vino.[1]

Upi nyutradari manèh ing filem layar lebar.[1] Film kang uga dibintangi pacare, Vino G Bastian iki judhulé Serigala Terakhir.[1] Film iki dikabaraké njiplak filem saka Hong Kong.[1] Nanggapi hal mau, Upi milih ora peduli lan ora mikirake, amarga dhèwèké wis pirang-pirang taun ing babagan iki lan dhèwèké kang nentokaké filemé.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k kapanlagi.com Diundhuh tangal 18 September 2011
  2. detik.com Diundhuh tangal 18 September 2011