Sega mandhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mandi
أرز المندي
Mandi.PNG
Nasi mandi buatan rumah.
Jeneng liyanéالمندي
AjanganMakan siang dan makan malam
Panggonan asalHadhramaut dan Arab Saudi
Tlatah utawa praja Yaman
 Arab Saudi
 Mesir
 Indonesia
DigawéOrang Arab di Indonesia
Hawa ajanganPanas
Woworan pokokNasi, daging (daging kambing atau daging ayam), dan campuran baharat
Katerangan liyanéBiasa disajikan saat Maulid, Idulfitri, dan Iduladha di Indonesia.
[[wikibooks:Special:Search/Buku masakan: Mandi
أرز المندي|Buku masakan: Mandi
أرز المندي]]  [[commons:Special:Search/Mandi
أرز المندي|Médhia: Mandi
أرز المندي]]

Sega Mandhi ( Basa Arab : مندي, mandī ) yaiku panganan tradisional sing asalé saka Semenanjung Arab kidul [1] banjur nyebar menyang Indonesia [2] digawa dening wong Hadhrami . Kasusun saka daging lan beras kanthi campuran rempah-rempah. Dimasak ing njero lemah. Masakan iki kawentar banget lan umum ing bagèan Semenanjung Arab lan dianggep minangka panganan pokok kanggo wilayah akeh, samono uga ing Mesir, Levant, Turki lan Indonesia .

Ètimologi[besut | besut sumber]

Tembung " Mandi " asalé saka tembung Arab " nada ", tegese "embun", lan nuduhaké tekstur daging sing 'lembab'. [3]

Teknik pangolahan[besut | besut sumber]

Daging iki digodhog nganggo bumbu nganti empuk, lan kaldu sing dibumboni banjur digunakaké kanggo masak beras basmati ing ngisor tandoor . Banjur daging kasebut digantung ing tandoor saka sega lan tanpa nutul areng. Sawisé iku, tandoor lempung ditutup nganti 8 jam.

Kismis, kacang pinus, utawa kacang brol bisa ditambah karo beras miturut kasenengan.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]