Saté lilit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Saté lilit ing piring

Saté Lilit minangka jinising saté saka Bali .[1] Saté iki digawé saka daging babi, iwak, pitik, daging sapi, utawa uga bulus sing dirajang alus, banjur dicampur karo klapa parut, santen, jeruk, bawang, lan mrica. Daging rajangan alus sing wis dibumboni banjur diraketaké ing pring utawa tebu, banjur di bakar nganggo areng. Béda karo sate liyané sing digawé nganggo tusuk saté sing sempit lan landhep, uga tusuk saté sing rata lan amba. Lumahing sing luwih amba ngidini daging sing wis dirajang alus kanggo ngraketaké. Arané lilit ing Bali lan Indonesia tegesé "bungkus", sing jumbuh karo cara gawé saté iki.

Jinis[besut | besut sumber]

Minangka pulo sing duwé agama Hindu, daging babi utawa iwak luwih disenengi, lan daging sapi arang dipangan ing Bali. Nanging kanggo nyenengaké konsumen sing ora ngonsumsi daging babi kaya umat Islam, ing restoran Bali sing ana ing njaba Bali, saté lilit asring nggunakaké daging pitik utawa iwak minangka dadi gantiné. Ing pusat pancing Bali, kaya ta Désa Kusamba, sing ora ndeleng Selat Nusa Penida, saté lilit sing digawé iwak pancèn misuwur banget.[2]

Rong saté sing paling disenengi ing Bali yaiku saté lilit lan sate iwak. Saté lilit lan saté iwak asli sing sugih karo campuran rempah-rempah. Ing Bali, mèh saben sajian dibumboni karo bumbu megenep - campuran rempah-rempah wiwit saka godhong jeruk, santén, brambang, bawang, laos, tumbar, kunir lan lombok.[3]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. O’Gilvie, Diana (14 October 2012). "Learning Bali's true flavors". The Jakarta Post. Retrieved 14 January 2015.
  2. Muhajir, Anton (28 March 2013). "The legendary 'sate lilit' and 'pepes' from Kusamba". Bali Daily. Retrieved 14 January 2015.
  3. Mahendra, Anggara (17 July 2013). "The authentic fish satay of Ubud". Bali Daily. Retrieved 14 January 2015.
Saté lilit ing sega campur

Deleng uga[besut | besut sumber]

  • Saté Padang
  • Saté Wedhus
  • Sega Campur

Pranala njaba[besut | besut sumber]