Saludos Amigos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Saludos Amigos
Saludosposter.jpg
Original theatrical release poster
Disutradarani Norman Ferguson
Wilfred Jackson
Jack Kinney
Hamilton Luske
William Roberts
Diprodhuseri Walt Disney
Ditulis déning Homer Brightman
William Cottrell
Richard Huemer
Joseph Grant
Harold Reeves
Ted Sears
Webb Smith
Roy Williams
Ralph Wright
Dibintangi Lee Blair
Mary Blair
Pinto Colvig
Walt Disney
Norman Ferguson
Frank Graham
Clarence Nash
José Oliveira
Frank Thomas
Dinaratori Fred Shields
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning RKO Radio Pictures
Tanggal metu
Cithakan:Filem date
Suwéné
42 minutes
Nagara United States
Basa English, Portuguese

Saludos Amigos (Hello, Friends ing basa Inggris, Olá, Amigos ing basa Portugis) inggih punika salah satunggaling filem animasi ingkang dipunwedalaken déning Walt Disney ing taun 1942 lan dipunwedalaken déning RKO Radio Pictures. Film Saludos Amigos punika inggih minangka filem ingkang kaping enem dipundamel wonten ing Pratélan Film Animasi Walt Disney. Film punika inggih minangka filem ingkang kaping sapisan saking enem paket filem sanèsipun ingkang dipundamel déning Walt Disney studio ing taun 1940 nan. Film punika inggih dipunwedalaken ing Amérika Latin, filem punika inggih dipundamel kanthi sekawan wujud segmen ingkang béda-béda; bintang Donald Duck ing kalih bageyanipun lan ugi bintang-bintang Goofy ing satunggal bgeyanipun. Film punika inggih sepisanan dipunketingalaken wujudipun déning José Carioca, the Brazilian parrot.[1] Saludos Amigos inggih sampun cekap misuwur dipunketingalaken saèngga ingkang dadosaken Walt Disney lajeng damel filem-filem sanèsipun kanthi jinis tema bab Amérika Latin inggih punika, The Three Caballeros, ingkang sampun dipunwedalaken kalih taun kepengker. Saludos Amigos misuwur wonten ing Rio de Janeiro ing tanggal 24 Agustus 1942. Film punika sepisanan dipunwedalaken ing Amérika Sarékat ing tanggal 6 Pebruari 1943.

Segmen Film[besut | besut sumber]

Fitur filem punika inggih kapérang saking sekawan segmen ingkang béda-béda, ingkang saben segmen dipunwiwiti kanthi klips ingkang variasi saking para artis ing nagara Disney, sapérangan gambaran kartun saking budaya lan pemandhangan filemipun.

Lake Titicaca[besut | besut sumber]

Wonten ing segmen punika, turis Amérika, Donal Bebek inggih piknik dhaten Dano Titicaca lajeng kepanggih kaliyan sapérangan lokal yokels, kalebet ing lebetipun inggih punika Ilama.

Pedro[besut | besut sumber]

Pedro inggih punika minangka karakter ing irah-irahanipun, inggih punika satunggaling montor mabur ingakng alit saking Chili, ingkang lajeng tunangan ing penerbangan ingkang sepisanan kanggé methuk satunggaling layang saking Mendoza. Segmen punika ing wekdal salajengipun lakeng dipundamel kanggé pertunjukan drama ingkang minangka satunggaling cariyos ingkang madeg piyambak wonten ing tanggal 13 Mèi 1955 déning RKO Pictures.[2] Kuciwa kaliyan Pedro ingkang minangka gambar saking sisih njawinipun dunya ing laladan Chili, lan kartunis René Ríos Boettiger (Pepo) ingkang miwiti sepisnan dados majalah lan komik ingkang misuwur ing Amérika Latin: Condorito.

El Gaucho Goofy[besut | besut sumber]

Wonten ing segmen punika, koboy Amérika inggih punika Goofy lajeng saged mendhet lan mbedhek satunggaling misteri ingkang wonten ing laladan Pampa Argentina kanggé sinau dalan ingkang asli saking gaucho. Segmen punika kaping pungkasan dipunewah-ewahi kanggé koleksi dilm klasik emas filem's Gold Classic Collection VHS/DVD ingkang dipunrilis kanggé dipunicali ing scene bageya Goofy nembé ngrokok.[3] Lajeng pérangan punika inggih dipunewah-ewahi malih déning Clssic Caballeros Collection DvD.[4] Film ingkang komplit lan boten dipunewah-ewahi malih saking segmen ppunika inggih minangka fitur bebngah wonten ing Walt & El Grupo DVD release.[5]

Aquarela do Brasil[besut | besut sumber]

Aquarela do Brasil (utawi "Watercolor of Brazil"), inggih punika minangka filem ingkang dados gongipun, ingkang lajeng medalaken kalih tokoh juru main ingkang énggal, José Carioca, ngetingalaken Donal Bebek ing sakiteripun Amérika Selatan lan nepangaken piyambakipun dhateng Samba (minangka wujud gambaran saking "Brazil" lan "Tico-Tico no Fubá").

Tokoh lan karakteripun[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Walt & El Grupo (filem dokumenter, 2008).
  2. "Pedro" (ing basa French). Dijupuk 2010-12-03. 
  3. Gerald Wurm (2008-05-15). "Mehr als 4000 detaillierte Zensurberichte zu Filmen, Spielen, Comics, Serien und Musikvideos". Schnittberichte.com. Dijupuk 2012-11-26. 
  4. "Saludos Amigos & The Three Caballeros: Classic Caballeros Collection DVD Review". Ultimatedisney.com. Dijupuk 2012-11-26. 
  5. "Walt & El Grupo DVD Review". Dvdizzy.com. Dijupuk 2012-11-26.