Saddam Hussein

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Saddam Hussein
Saddam Hussein

Saddam Hussein Abd al-Majid al-Tikriti (Arab: صدام حسين عبد المجيد التكريتي‎ Saddām Husayn Aabdu-Al-majīd al-tikrītī; 28 April 193730 Dhésèmber 2006) iku Présidhèn Irak ing périodhe 16 Juli 1979 nganti 9 April 2003. Taun 2003, dhèwèké lèngsèr amarga Irak diinvasi wadya koalisi. Minangka pangarsa Irak lan kapala Parté Ba'ath, Saddam nglakoni kawicaksanan pan-Arabisme sèkulèr, modhèrenisasi ékonomi, lan sosialisme Arab. Dhèwèké diukum pati ing taun 2006 lumantar ukuman gantung.

Ing basa Arab, saddam tegesé wong sing ndableg. Ing Irak, jeneng iku uga dienggo ngarani bèmper montor.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saddam_Hussein&oldid=1106431"