Sabich

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sabich
Sabich1.png
AjanganBreakfast (among Iraqi Jews) and Street food (entire country), Sandwich
Panggonan asalIraq, Israel
Woworan pokokTraditionally laffa, although pita is often used, eggplant, hard boiled eggs, Israeli salad, amba, parsley, tahini sauce, and hummus
Woworan kang lumrah kaanggoPotato, onion, and zhug
Buku masakan: Sabich  Médhia: Sabich

Sabich utawa sabih ( basa Ibrani: סביח‎  [sabiχ] ) iku salah sawijining Israel sandwich saka pita utawa laffa roti diiseni karo eggplant goreng, nggodhok endhog, Alloh Chatzutz, parsley, Amba lan tahini sauce. [1] Bahan-bahan kasebut adhedhasar sarapan Shabbat tradisional Irak. Sabich didol ing akeh bisnis ing saindenging Israel.

Sabich, disajekake ing roti pita, biasane ngemot irisan terong goreng, endhog mateng, saos tahini tipis (tahini, jus lemon, lan bawang putih ), Salad Israel, peterseli sing dicincang, lan amba . Sawetara versi nggunakake kentang rebus. Biasane digawe nganggo endhog haminados, dimasak alon ing Hamin nganti dadi coklat. Miturut pilihan restoran, bisa diwenehi zhug ijo utawa abang minangka bumbu lan ditaburi bawang cincang.

Sabich sing dadi pita.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Tales of a wandering chickpea". The Santa Fe New Mexican. Diarsip saka sing asli ing 2012-06-30. Dibukak ing 2008-10-21.