Cholent

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cholent
Chol 001.jpg
JinisStew
Woworan pokokMeat, potatoes, beans, barley
Buku masakan: Cholent  Médhia: Cholent

Cholent (Cithakan:Lang-yi) or hamin (Cithakan:Lang-he-n) minangka olah-olahan sop Yahudi, Ana macem-macem variasi sajian, sing standar ing pawon Ashkenazi lan Sephardi . [1] Bahan baku kolent yaiku daging, kentang, kacang buncis lan gandum. Hamin gaya sephardi asring nggunakake keran beras utawa gandum lan kacang gandum tinimbang kacang buncis lan gandum, lan pitik tinimbang daging sapi. Tambahan Sephardi tradisional yaiku endhog ing cangkang ( huevos haminados ), sing dadi coklat sewengi. Ashkenazi cholent asring ngemot kishke ( sarung sosis) utawa helzel (kulit gulu ayam sing diiseni campuran adhedhasar tepung). Masak kanthi sewengi alon-alon ngidini rasa saka macem-macem bahan bisa nembus lan ngasilake rasa khas kolen.

Kolent sayuran diklumpukake ing kompor alon sadurunge Shabbat
  1. A Pot Full of Beans and Love, Haaretz, 10 November 2008.