Kishka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepiring kishka gaya Ashkenazi nggunakake casing sintetis

Kishka utawa kishke ( Belarusian кішка, kishka ; Republik Ceko jelito ; Slowakia krvavnica ; basa Polandia: kiszka / kaszanka ; Romania chişcă ; Basa Yiddish : kishke; Ibrani Basa Yunani; Russian кишка; Ukrainian кишка; uga Basa Slovenia: kašnica ; Lithuanian vėdarai ) nuduhake macem-macem jinis sosis utawa usus sing diiseni kanthi isi sing digawé saka kombinasi daging lan panganan, asring gandum. Masakan kasebut misuwur ing saindenging Eropa Wétan uga komunitas imigran saka tlatah kasebut. Uga dipangan dening wong-wong Yahudi Ashkenazi sing nyiapake versi miturut hukum panganan kashrut .