Słubice

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lambang Peta
Lambang Słubice
Lambang Słubice
Lokasi Słubice ing Polen
Data dhasar
Provinsi: Provinsi Lubusz
Jembar: 185 km²
Padunung: 25.000 (2008)
Pelat nomor kendaran motor: FSL
Alamat
balé kutha:
ul. Akademicka 1
69-100 Słubice
Situs wèb resmi: www.slubice.pl
Pulitik
Walikutha: Ryszard Bodziacki (2008)
Słubice, view from Frankfurt (Oder)
Pamandhangan saka kreteg sing ngliwati kali Oder saka arah Jerman

Słubice ([swuˈbiʦɛ], Jerman: Dammvorstadt) iku sawijining kutha sing papané ana ing sisih kuloné Polen ing pinggiring kali Oder. Kutha iki sing ndunungi 25.000 jiwa. Nganti taun 1945, kutha iki pérangan wétan kutha Frankfurt an der Oder (Dammvorstadt, Gartenstadt). Jeneng Słubice iku éjaan basa Polen modhèrn kanggo Zliwitz, sawijining désa sing ingaran ing piagem kutha Frankfurt sing ditulis ing taun 1253.

Sithik bab kutha iki[besut | besut sumber]

Saiki iki ing kutha Słubice ana pos pawatesan (pos wates) sing wigati dhéwé antara Polen lan Jerman kanggo montor lan sepur (ing Kunowice, kutha cilik cedhak kéné). Słubice iku uga Pusat Sains Polen-Jerman Collegium Polonicum. Para tamu saka Jerman, mligi saka Frankfurt an der Oder, kutha-kutha liyané ing Brandenburg, lan Berlin seneng marani Basar ("Pasar Polen") lan nukoni rokok sing luwih murah nèng kana (ing dalan ul. Jedności Robotniczej). Nanging para "wisatawan bènsin" uga faktor penunjang ékonomi lokal sing wigati. Saliyané iku prostitusi uga nunjang ékonomi lokal. Akèh bordhil ing kana sing diparani para wisatawan Jerman.

Gmina[besut | besut sumber]

Tlatah munisipal (Gmina) Słubice ambané ana kurang luwih 185 km² lan sing ndunungi ana 19.106 jiwa. Ing tlatah iki kalebu antarané:

Pranala njaba[besut | besut sumber]