Rupee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Rupee iku jeneng kanggo jinis valuta sing dipigunaaké ing sapérangan nagara, kaya ing: India, Pakistan, Sri Lanka, Nepal, Mauritius, lan Seychelles. Ing jaman kapungkur, rupee uga arupa valuta sing dipigunaaké ing nagara-nagara Myanmar, Jerman lan Kolonial Inggris ing kidul Afrika. Jenengé dijupuk saka basa Sanskrit kang ateges "pérak ". Pawènèhan jeneng rupiah ing Indonésia lan rufiyaa saka Maladewa arupa pawènèhan jeneng dhuwit sing asalé saka basa sing padha.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.