Rumah Sakit Panti Rapih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rumah Sakit Umum Panti Rapih

Logo Rumah Sakit Umum Panti Rapih
[[Gambar:{{{gambar}}}|200px]]
Foto Rumah Sakit Umum Panti Rapih
Koordinat

Peta lokasi Rumah Sakit Umum Panti Rapih
Yayasan {{{yayasan}}}
Didirikan 25 Agustus 1929
Dasar hukum {{{dasar hukum}}}
Direktur utama {{{dirut}}}
Status
Tipe RS
Akreditasi
Kapasitas pasien {{{kapasitas}}}
Ruang operasi {{{r_operasi}}}
Pengunjung {{{pengunjung}}}
SDM
UGD
Alamat Jalan Cik Di Tiro
Provinsi Yogyakarta
Negara {{{negara}}}
Telepon {{{telepon}}}
Faksimili {{{faksimili}}}
Affiliasi {{{affiliasi}}}

Web resmi: www.pantirapih.or.id

Rumah Sakit Panti Rapih iku salah siji rumah sakit swasta ing Yogyakarta lan dikelola déning Yayasan Panti Rapih. Yayasan Panti Rapih diadegaké déning Ordo Katulik Carolus Borromeus.

Sajarah[besut | besut sumber]

Tanggal 15 September 1928, Ordo Katulik Carolus Borromeus kanthi dibantu Ir. Schmutzer van Rijckevorsel miwiti pembangunan gedhong RS Carolus Borromeus cabang Yogyakarta.

Wangunan rumah sakit dirancang sarupa karo biara utama ordho St. Carolus Borromeus ing Maastricht, Walanda. Watu pisanan RS ditapakasmani déning Ir. Schmutzer van Rijckevorsel.

Sasi Januari 1929, 5 suster Katulik Walanda saka ordho Carolus Borromeus rawuh ing Yogyakarta saperlu tugas pelayanan wong-wong lara, sarujuk karo ajaran kitab suci agama Katulik.

Ka-5 suster mau ya iku: Sr. Gaudentia Brand, Sr. Judith de Laat, Sr. Ignatia Lemmens, Sr. Simonia, lan Sr. Ludolpha de Groot.

Gedhong rumah sakit nembé rampung dibangun kanthi wutuh tanggal 25 Agustus 1929. Bab iki ditandhanikaro pemberkatan gedhong déning biskop Katulik Mgr. Van Velsen, S.J. Tanggal 14 September 1929, rumah sakit dibukak kanthi resmi déning Sultan Hamengkubuwono VIII minangka RS Onder de Bogen (ana ing sangisoré lengkungan/gréja).

Sawetara taun sabanjuré, Sultan Hamengkubuwono VIII maringi bebungah mobil ambulans marang RS mau.

Lokasi[besut | besut sumber]

Jalan Cik Di Tiro, ing sangarepé gapura utama Universitas Gadjah Mada (UGM).

Pranala njaba[besut | besut sumber]