Hamengkubuwana VIII

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Hamengkubuwono VIII)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sri Sultan Hamengkubuwana VIII
Sri Sultan Hamengkubuwana VIII
Raja Ngayogyakarta.
Miyos Yogyakarta, 3 Maret 1880
Séda Yogyakarta, 22 Oktober 1939
Jabatan

Royal Seal of the Sultanate of Yogyakarta.svg Raja Ngayogyakarta

Sri Sultan Hamengkubuwana VIII utawi Radèn Mas Sujadi (miyos ing Ngayogyakarta, 3 Maret 1880 – séda ing Ngayogyakarta, 22 Oktober 1939 kanthi yuswa 59 taun) inggih punika raja ingkang kaping wolu wonten ing karaton Ngayogyakarta. Panjenenganipun jumeneng nata antawis 8 Fèbruari 1921 - 22 Oktober 1939.[1]

Priksani ugi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Ricklefs, M. C. (2001) A history of modern Indonesia since c.1200 Basingstoke: Palgrave. 3rd ed. ISBN 0333801008 (pbk.)


Dipunrumiyini
déning:
Hamengkubuwana VII
Raja Kasultanan Yogyakarta
1921 - 1939
Dipunlajengaken
déning:
Hamengkubuwana IX