Rini S. Bono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rini S. Bono
Rinisbono.jpg
LairRA Sri Sudarini
Jeneng liyaRini S Bono
Pakaryanaktris
BojoAhmad Albar (pegatan)
Ricardo Gelael
AnakFauzi Albar, Fachri Albar lan Fadli Albar (saka Ahmad Albar)
Sean Ricardo Gelael (saka Ricardo Gelael)

Rini S. Bono (lair ing Jakarta, 20 Agustus 1956; umur 63 taun) duwé jeneng asli RA. Sri Sudarini.[1][2] Dhèwèké iku aktris sénior Indonésia, lan anak saka aktor sénior Indonésia, S. Bono.[1]

Bebrayané karo musisi rock Ahmad Albar, duwé anak lanang ya iku Fachry Albar, kang uga mèlu ing donya akting ing filem siji-sijiné, ya iku "Alexandria".[1] Nanging akiré kekaroné padha pegatan. Banjur Rini palakrama karo Ricardo Gelael, sawijining pengusaha suksès lan duwé anak Sean Ricardo Gelael, kang ditepungi minangka pembalap Indonésia.[1]

Dhèwèké tau main filem kang judhule "Laila Majnun" ing taun 1975, diamping-ampingi déning Achmad Albar, pemimpin band God Bless.[2] Ing taun 1978 Rini main filem manèh, ya iku ing filem Sayang Sayangku Sayang, Satu Malam Dua Cinta lan Pacar Seorang Perjaka.[2] Dhèwèké uga tau teka ing Fèstival Film Asia kaping 22 ing Pusan Koréa taun 1976, lan éntuk piala sarta bebungah: Twin Lion kanggo The Best Costumes.[2] Ing njabané filem, Rini tau dadi Sekretaris Sénat ASMI (1976-1977), Sekretaris Direktur Utama P.T. Gunung Ngadeg Djaja (1976-1978), Pengurus Boutique Albar's Fashion (kawit taun 1976) duwèké Achmad Albar, lan anggota pakumpulan kebatinan Susila Budi Darma (SUBUD).[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d kapanlagi.com Diundhuh tanggal 25 Agustus 2011
  2. a b c d e filmindonesia.or.id Diundhuh tanggal 1 September 2011