Fachri Albar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fachri Albar

Fachri Albar inggih punika salah satunggalipun lintang ingkang profésional ing filem lan sinétron. Debut filem inggih punika Alexandria, ingkang dipunbintangi kalih Julie Estelle. Fachri Albar lair ing Jakarta, 15 November 1981, sapanunggalipun Alexandria Fachri sampun dados lintang ing filem Kala, Jakarta Undercover. Dados aktor ing sinétron Malin Kundang lan Cahaya Surga. Piyambakipun inggih punika lare saking penyanyi senior rock Ahmad Albar lan Rini. S. Bono. Fachri mantan pacar uga seniman saka Nafa Urbach lan Luna Maya, nanging Fachri punika dados pacar saking aktris Marsha Timothy. Fachri Albar punika dados peran utami ing filem Pintu Terlarang kaliyan Marsha Timothy.[1]

Pintu Terlarang[besut | besut sumber]

Pintu Terlarang punika piyambak nyitakaken gesangipun pematung sukses ingkang gadhah asma Gambir (Fachri Albar). Gesangipun Gambir kados boten tenang, dipunwiwiti wonten pesan pesan misterius saking tiyang ingkang nyuwun biyantu. Gambir uga nembé ngertos tiyang ingkang nyuwun biyantu inggih punika lare alit kang gadhah umur 7 taun ingakng dipunsekap lan dipunsiksa déning 2 tiyang misterius. Ing filem punika Marsha Timothy dados isteri saking Gambir. Sapanunggalipun kekalih, wonten Henidar Amroe, Tyo Pakusadewo, lan Ario Bayu.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 24 Agustus 2011)
  2. www.indonesiaindonesia.com(dipuntingali tanggal 24 Agustus 2011)