Rengginang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rengginang
Rengginang.jpg
Rengginang
Asal
Panggonan asalIndonesia
DhaérahPulau Jawa
Princèn
Panganan sisihKudapan
Suhu penyajianSuhu ruangan
Bahan utamaNasi atau ketan yang dikeringkan dengan cara dijemur lalu digoreng dalam lenga

Rengginang ya iku jinising krupuk kang kagawé saka beras ketan. Dhapuré racaké bunder 8–10 cm lan kandele udakara 1 cm.

carané gawé[besut | besut sumber]

Beras ketan dipususi, dikum udakara sewengi, banjur dikukus watara 30 nganti empuk lan dadi sega. Sega mau banjur dicithak lan dipepe nganti garing.

Yèn wis garing, rengginang bajur digoreng

Variasi rasa[besut | besut sumber]

Kanggo mènèhi rasa, rengginang bisa diwènèhi bumbu :