Reginald Fessenden

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Reginald Fessenden
Fessenden.JPG
The Father of Radio Broadcasting
Lair (1866-10-06)Oktober 6, 1866
East Bolton, Quebec, Canada
Pati Juli 22, 1932(1932-07-22) (umur 65)
Bermuda buried St. Mark's Church cemetery
Bangsa Canadian
Pakarya Inventor
Kondhang awit Inventing the Radiotelephony

Reginald Aubrey Fessenden (dipunlairaken 6 Oktober 1866 – surud 22 Juli 1932 kanthi umur 65 taun) ya iku salah siji sakapirang-pirang wong kang duweni jasa ing ndonya teknologi radio.[1] Dheweke dadi salah siji panemu radio, ahli fisika Amerika Serikat, insinyur, lan guru besar ilmu fisika.[2] Fessenden lair tanggal 6 Oktober 1866 ing Bolton Wetan, Quebec, Kanada. Dheweke wis kasil gawé 500 penemon, ing antarane ya iku alternator, detektor, heterodin, fathometer, lan penggerak turbo listrik kanggo kapal tempur.[3]

Alternator ya iku piranti kanggo ngonekake listrik lan ngasilake arus bolak balik.[3] Kanti anane alternator wis nyurung anane radio telepon.[3] Detektor ya iku piranti kanggo ngowahi arus bolak balik dadi arus kang searah.[3] Dene, Heterodin ya iku piranti kanggo ngowahi frekuensi radio mula frekuensi mau gampang diatur lan bisa dikuwatake.[3]

Pranalar luar[sunting | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Reginald Fessenden ing Wikimedia Commons.

Cathetan suku[sunting | besut sumber]