Reginald Fessenden

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Reginald Fessenden
Fessenden.JPG
The Father of Radio Broadcasting
Lair (1866-10-06)Oktober 6, 1866
East Bolton, Quebec, Canada
Pati Juli 22, 1932(1932-07-22) (umur 65)
Bermuda buried St. Mark's Church cemetery
Bangsa Canadian
Pakaryan Inventor
Kondhang awit Inventing the Radiotelephony

Reginald Aubrey Fessenden (lair 6 Oktober 1866 – pati 22 Juli 1932 ing yuswa 65 taun) ya iku salah siji sakapirang-pirang wong kang duwé jasa ing ndonya teknologi radio.[1] Dhèwèké dadi salah siji panemu radio, ahli fisika Amérika Sarékat, insinyur, lan guru besar ngèlmu fisika.[2] Fessenden lair tanggal 6 Oktober 1866 ing Bolton Wétan, Quebec, Kanada. Dhèwèké wis kasil gawé 500 penemon, ing antarané ya iku alternator, detektor, heterodin, fathometer, lan penggerak turbo listrik kanggo kapal tempur.[3]

Alternator ya iku piranti kanggo ngonekake listrik lan ngasilaké arus bolak balik.[3] Kanti anané alternator wis nyurung anané radio telepon.[3] Detektor ya iku piranti kanggo ngowahi arus bolak balik dadi arus kang searah.[3] Déné, Heterodin ya iku piranti kanggo ngowahi frekuensi radio mula frekuensi mau gampang diatur lan bisa dikuwatake.[3]

Pranalar luar[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]