Pulo kemambang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Floating island
Ujuvad saarekesed.jpg
AjanganDessert
Panggonan asalFrance
Woworan pokokmeringue (egg whites, sugar and vanilla extract), crème anglaise (egg yolks, vanilla, milk, sugar)
Buku masakan: Floating island  Médhia: Floating island

pulo ngambang utawa île flottante punika panganan cuci mulut dumadi saka Meringue ngambang ing anglaise creme (a vanilla custard ). Meringue disiapake saka putih endhog sing dikocok, gula, lan ekstrak vanilla lan dipanggang ing bain-marie . [1] [2] Anglaise crème disiapake nganggo kuning telur, vanilla, lan susu panas, mateng sedhela.

Miturut Larousse Gastronomique, panganan cuci mulut kasebut kurang sithik nalika ensiklopedia diterbitake ing taun 1938, lan panulis menehi rasa getun amarga sajian kasebut "apik banget". [3] Versi sing direkam ing Larousse Gastronomique digawe nganggo biskuit Savoy basi sing diiris tipis lan direndhem ing kirsch lan maraschino dilapisi marmalade aprikot lan hiasan almond lan currants sing dicincang. Lapisan kasebut dikombinasikake kanggo nggawe jinis kue sing dibekukan nganggo krim chantilly, kanthi custard utawa puree berry diwutahake kabeh. [4]

Crème anglaise, dhasar pulau ngambang

Pulo ngambang kalebu meringue sing disajekake ngambang ing saus kastore susu. Sawetara variasi nggunakake saus sing luwih kenthel, disajekake ing ndhuwur pangsit, nanging biasane kastard lancip lan pangsit "ngambang" ing ndhuwur.Kaping pisanan, kastard sing digawe saka susu, gula, vanilla, lan kuning telur dimasak sak bain-marie. Kastard kudu cukup kandel kanggo nutupi sendok.


Kanggo nggawe meringue, endhog endhog digodhog karo gula lan diwutahake menyang cetakan sing bisa dilapisi karo gula karamel. [5] Banjur dikukus ing oven ing bain-marie. Sawise meringue wis mateng lan adhem, saus diwutahake ing piring sajian lan meringue sing ora dibungkus dilebokake ing saos kanggo "ngambang". Asile bisa disajikake ing suhu ruangan utawa adhem.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Pépin, Jacques (2012). Jacques Pépin New Complete Techniques.
  2. Irma S. Rombauer, Marion Rombauer Becker, Ethan Becker, Maria Guarnaschelli, The Joy of Cooking, 1997, ISBN 0684818701, p. 1035
  3. Montagne, Prosper (1938). Larousse gastronomique. Cet entremets était jadis très en favuer. On le fait in peu moins aujourd'hui, ce qui est regrettable car ii excellent.
  4. Turgeon, Charlotte. The New Larousse Gastronomique. kc. 379.
  5. Perrin-Chattard, Brigitte; Jean-Pierre Perrin-Chattard (2000). Toute la cuisine. Jean-paul Gisserot. kc. 544. ISBN 978-2-87747-443-6.