Pangudhak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wisik Prancis (ndhuwur) lan balon. Bisikan balon iku akeh banget; Bisikan Prancis luwih dawa lan sempit.
Whisk flat
Ngomong-ngomong tradisional nggunakake bundel ranting ing Swèdhen, 1922
Kandang kumis
Panganggone alternatif wisk balon

Whisk minangka peralatan masak sing bisa digunakake kanggo campuran bahan kanthi lancar lan kanggo nyampur hawa menyang campuran, ing proses sing diarani whisking utawa whipping . Umume bisikan kalebu gagang dawa lan sempit kanthi seri puteran kawat sing dipasang ing pungkasan. Kabel biasane logam, nanging ana sing plastik kanggo digunakake nganggo piranti masak nonstick . Bisikan uga digawe saka pring .

Whisks umume digunakake kanggo tiyang kuilt pethak mecut endhog dadi umpluk tenan kanggo nggawe Meringue, lan kanggo mecut krim menyang krim ngalahake .

Jinis[besut | besut sumber]

  • Bentuk sing paling umum yaiku teardrop sing amba, diarani whisk balon . Bisikan balon paling cocog kanggo dicampur ing mangkuk, amarga sudhut sing sudhut mlengkung sesuai karo sisih cekung mangkuk.
  • Kanthi daur ulang kawat sing luwih dawa, luwih cepet, profil Prancis duwe profil luwih bentuke silinder, cocog karo panci sing sisihane lurus.
  • Whisk flat, kadang diarani whisk roux, duwe puteran kanthi pola berturut-turut. Iki migunani kanggo digunakake ing prau cethek kaya wajan (ing endi roux biasane disiapake).
  • Whisk gravy, kadang diarani whisk spiral, umume duwe siji loop utama kanthi kawat liyane sing digulung. Sudut endhas whisk cocog kanggo nyampur kuah, jello, adonan lan saos.
  • Kajaba iku, whirl twirl utawa whil coil duwe siji kabel sing dipasang dadi bentuk balon. Dirancang supaya tetep ora tetep ing mangkuk nalika pangguna mompa gagang kasebut munggah lan mudhun, cairan kasebut gampang nyebar ing kabeh mangkuk. Iki ora cocog kanggo dikocok ing pangertèn tradisional, amarga nyeret kumis liwat cairan utawa adonan mung mbungkus gulungan, nanging cocog kanggo ngalahake endhog.
  • Bisik bal ora duwe puteran. Nanging, klompok kabel individu metu saka gagang, saben dipasang nganggo werni logam. Bal sing abot bisa nyedhaki pojokan wajan sisih lurus. Amarga ora ana kabel penyebrangan, bal bal luwih gampang dibersihake tinimbang varietas tradisional sing daur ulang. Pabrik bisik bal uga ngandhakake yen bentuk bisa dadi aerasi sing luwih apik.
  • Kunci kurungan, sing sok diarani whisk bal, yaiku whisk balon kanthi kandhang bola cilik sing kepepet ing njero, sing banjur nyekel bal logam.