Pulo Marongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marongan
Géografi
Pernah Asia Tenggara
Koordhinat Koordhinat: Unknown argument format
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
Kapuloan Sunda besar
Administrasi
Indonesia
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Rembang
Dhémografi
Cacah jiwa Ora ana sing manggoni
Golongan ètnik Jawa

Pulau Marongan salah siji pulo kang dumunung ing Segara Jawa ing sisih lor Kabupatèn Rembang Provinsi Jawa Tengah, Indonesia.

Pulo iki mung cilik, jembaré ora punjul 6 hektar. Kejaba iku pulo iki ora ana manungsa kang manggoni, kejaba kéwan-kéwan kaya gegremet dan manuk.

Kanggo mara ing pulo Marongan iki, saka Kota Rembang, adhuhé mung 4 kilomèter, bisa nggunakaké prahu-prahu warigaluh kanthi wektu kurang luwih sak jam. Nanging, manawa saka désa Purwareja malah bisa luwih rikat, kurang luwih 30 menit wis tekan.

Malahan yèn ing sasi-sasi tartemtu, manawa segara surut, pulo iki bisa ditekani kanthi mlaku ngguyur segara wiwit pinggir kisik ing Purwareja utawa Tasikharja.

Misteri[besut | besut sumber]

Ana pulo Marongan iki, duwé makam kuna kang dhurung kapestén sajarahé. Makam iki kerep diparani wong-wong kang padha tirakatan. Amarga iku akhih wong nganggep pulo iki wingit.

Kaluwihan[besut | besut sumber]

Sinawang saka pinggir kisik ing Kota Rembang (Pasisir Kartini), Pulau Marongan terlihat kaya ali-ali matha giok kang ana mutiarané. Kaanan iki amargha, ing tengah pulo kathon ijo (wit bakau) lan ing kiwa tengené kathon puthih gumilap pasir segara.

Ing sisih wétané pulo Marongan, dumunung pulo pulau kang luwih jembar. Pulo kanthi jembar 8 ha iku diarani Pulo Gedhe.

kanggo sing seneng mancing, pulo iki bisa dadi sawijining pilihan kang tepat. Sebabé, segara ing kené isih ana terumbu karangé kang dadi panggonan uripé manéka warna iwak kayatha kakap, kerapu, bentol, lan liya-lyané.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]